Yritin panostaa siihen, että kakku olisi ilmava ja kevyt rakenteiseltaan. En sentäs ilman liivatetta lähtenyt leikkimään, mutta muut osat kakussa tukevat ajatusta ”ilmava”
Nyt on joulukuu ja olen pitänyt sellaista blogihiljaisuutta ettei toista. Mulla on vihdoinkin ihan kaikki kouluhommat tehtynä ihan oikeasti ja ensi kuussa valmistun virallisesti
Minulla oli tiedossa illanistujaiset, joihin ajattelin leipoa Baileys kakun. Olen kerran aikaisemminkin tehnyt Baileys juustokakun, mutta tämä on kuitenkin eri resepti ja myös erimakuinen, sillä tähän kakkuun tuli kahvia
Yritin panostaa siihen, että kakku olisi ilmava ja kevyt rakenteiseltaan. En sentäs ilman liivatetta lähtenyt leikkimään, mutta muut osat kakussa tukevat ajatusta ”ilmava”
Tavoitteena oli valmistaa tiramisun makuinen herkku, mutta kuitenkin pitää sokerin määrä minimissä, tehdä gluteeniton ja toisesta versiosta lisäksi maidoton "tiramisu" ja tietenkin chia -siementen ja muiden raaka-aineiden avulla saada aikaiseksi ravitseva ja terveellisempi versio
Toisaalta taas en miellä näitä ihan jälkiruoaksikaan, ehkäpä mousseja sitten. Tein näitä ensimmäisen kerran viikko sitten mieheni siskon tupaantuliaisiin ja koska ne saivat siellä niin hyvän vastaanoton, päätin tehdä niitä nyt tälle viikonlopulle vielä toisiinkin juhliin tarjottaviksi
Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin
Ei kummempia suunnitelmia, reissuja tai muutakaan eli rennolla meiningillä etiäpäin. Eilen pidimme loman alkajais-illanistujaiset johon tein alkuruoan, pääruoan ja jälkkärin
Lisää likööri/kahvi+likööriseos myös pikkuhiljaa sekoittaen koko ajan. Pursota kuorrute leivonnaisten päälle ja koristele suklaarouheella (alempi kuva) tai keksimuruilla (ylempi kuva)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.