Eräkeittiöstä kajahtaa jälleen. Osa 4/5. Kesä on täällä, JES. Kun kelit lämpenee, juomat viilenee. Kesäpäivissä raikkaat juomat ja lämmin aurinko on ihan parasta
Itse valmistin kaikki ainekset (kvinoa, kana, kastike) edellisenä iltana jääkaappiin odottelemaan ja nautin helleaallon huipulla viilentävän lounaan heittämällä ainekset yhteen kulhoon sekaisin
Chili antaa tällä viipyilevää poltetta, jota inkivääri ja lime puolestaan viilentävät. Kyllä sitä useinkin tulee huomattua, kuinka vinksahtaneet ne prioriteetit minullakin on
Koska vesipisaroiden tuttu ropina kuitenkin iltapäivän mittaan tuntui viilentävän kesähuonettamme yhä tehokkaammin, päätimme vielä odottaa ja avata kesäruokailukautemme vasta säänkin kunnioittaessa suurta päiväämme
Makuhermot halajavat raikkaita ja viilentäviä herkkuja koivujen vihertäessä vimmatusti. Resepti on Australian MasterChef-kilpailun voittajan Adam Liaw’n kirjasta ”Two Asian Kitchens” (Annalle tiedoksi
Oikeastaan on hankalaa puhua kiinalaisesta makumaailmasta vetämättä mutkia varsin suoriksi, sillä kiinalainen ruokakulttuuri on niin laaja ja monimuotoinen, kehittynyt ja samalla traditionaalinen, että tuntuu suorastaan siltä, ettei pohjoisessa kotikeittiössä kovin helposti tee oikeutta yhdelle maailman suurimmista ruokakulttuureista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.