10 terveellistä ja helppoa vinaigrettea
minnasaari1
minnasaari1

10 terveellistä ja helppoa vinaigrettea

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Vinaigrette on ihanteellinen kastikevalinta
  • Terveellinen vinaigrette on hyvä valinta maun lisäämiseksi tuoreeseen ja herkulliseen salaattiin. Sen avulla pystyt muuttamaan tylsän salaatin suussa sulavaksi loistoateriaksi.
  • Jotta salaatti olisi todella herkullinen, kannattaa jättää väliin kaupan kastikkeet ja valmistaa vinaigrette kotikonstein. Seuraavat reseptit sopivat myös nirsoille lapsille, ja ne saavat salaatteihin tottuneen aikuisenkin ihastumaan.
  • Nyt siis katsomme terveellisiä vinaigretteja, jotka valmistuvat nopeasti kotona. Kokeile ja ihastu!
  • Sinappinen vinaigrette-kastike
  • Tämä on ihanteellinen kastike salaateille, joissa on palkokasveja tai tonnikalaa.
  • Ainekset
  • 3 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Suolaa maun mukaan
  • Valmistus
  • Sekoita ainekset voimakkaasti, jotta saat aikaan paksun ja tasaisen nesteen.
  • Lue aiheesta lisää: Herkullinen salaatti vihreästä omenasta ja selleristä
  • Caesar-vinaigrette
  • Ainekset
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 anjovista
  • Mehu puolikkaasta sitruunasta
  • 1 tl Worcestershire-kastiketta
  • Puolet hiukan vanhasta leivänsiivusta
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 250 ml oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 50 g  parmesanjuustoa
  • 2 romaine-salaattia
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Valmistus
  • Murra hiukan vanhaksi mennyt leipä, laita se uuniin, ja ripottele päälle hiukan öljyä ja suolaa.
  • Anna leivän paistua noin 15 minuutin ajan, jotta tuloksena ovat rapeat krutongit.
  • Käytä morttelia murskataksesi anjovikset tahnaksi.
  • Lisää sinappi, sitruunamehu, Worcestershire-kastike sekä mustapippuri anjovistahnaan.
  • Lisää vähitellen oliiviöljy ja jatka sekoittamista, kunnes saat aikaan  seoksen jonka koostumus muistuttaa majoneesia.
  • Lisää parmesanjuusto ja krutongit salaattiin viimeisinä.
  • Hunajavinaigrette
  • Ainekset
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä
  • Pippuria
  • Valmistus
  • Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  • Mangovinaigrette
  • Ainekset
  • 1 kypsä mango
  • Mehu yhdestä sitruunasta
  • 2 tl curryjauhetta
  • Öljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Valmistus
  • Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy käsin tai tehosekoittimella.
  • Lisää öljy vasta sitten, pikkuhiljaa lorottaen.
  • Thai-vinaigrette
  • Ainekset
  • 1 tl tummaa sokeria
  • Mehu kahdesta limetistä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 thai-chilipippuria
  • Valmistus
  • Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.
  • Mansikkavinaigrette
  • Ainekset
  • 100 g tuoreita mansikoita
  • 2 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä
  • ½ tl pippuria
  • 1 tl chia-siemeniä
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl tummaa sokeria
  • Suolaa maun mukaan
  • Valmistus
  • Leikkaa mansikat paloiksi ja lisää mukaan viinietikka ja sokeri.
  • Anna mansikoiden marinoitua ainakin kymmenen minuutin ajan.
  • Laita seos tehosekoittimeen yhdessä muiden ainesten kanssa.
  • Sekoita hyvin.
  • Vinaigrette pähkinöiden kera
  • Ainekset
  • 2 rkl etikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl saksanpähkinöitä
  • 2 rkl manteleita
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Valmistus
  • Murskaa pähkinät ja mantelit morttelin avulla.
  • Lisää öljy, etikka, suola ja pippuri.
  • Persiljavinaigrette
  • Ainekset
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Valmistus
  • Pese persilja ja hienonna se hyvin.
  • Laita kulhoon öljy, viinietikka, suola ja pippuri.
  • Soijavinaigrette
  • Ainekset
  • 3 rkl riisietikkaa
  • 4 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • ½ mango
  • ½ kurkku
  • 1 punasipuli
  • Valmistus
  • Sekoita nesteet hyvin ja lisää mukaan kiinteät ainekset.
  • Nauti välittömästi.
  • Helppo vinaigrette kasvisten marinointiin
  • Ainekset
  • punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • ½ sipuli
  • 100 ml omenaviinietikkaa
  • Oliiviöljyä
  • Valmistus
  • Pese ja hienonna kaikki kiinteät ainekset.
  • Sekoita ainekset kulhossa ja peitä ne öljyllä ja viinietikalla.
  • Anna seoksen marinoitua jääkaapissa kahden tunnin ajan ja sitten marinoi haluamasi vihannekset.

Ohjeet

    Ohjeet askel terveyteen sivulta itselle muistiin laitettu

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.