Nämä kun ovat niin näppäriä paistelin tällä kertaa nämä pullaset pelkällä paistinpannulla, mutta rasvattomanpi vaihtoehto on paistaa pinta pannulla (tämäkään ei ole pakollinen vaihe) ja laittaa uuniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi. 400 g naudanjauhelihaa1 sipulihiukan öljyä2 pientä keitettyä (tai raakaa) perunaa1/2 dl maitoa1 kananmuna1 tl suolaa1/2 tl mustapippurialaitoin vielä yrttisuolaa rippusen (maista koe pulla niin tiedät sopivan maustemäärän)Kastike. 3 dl pannun huuhdelientä2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)1/2 lihaliemikuutiota3 rkl tomaattisosetta2 tl sinappiatilkka maitoa (halutessa kermaa)tummaa kastike suurusta (mulla oli kaapissa vaaleaa ja sillä mentiin, koska en yleensäkään näistä valmis suuruksista piittaa)Kuori sipuli ja silppua. 400 g naudanjauhelihaa
Mamma myös viimeisteli silakat korppujauhoilla ennen uunissa kypsennystä, mutta tämän olen havainnut makuasiaksi, sen voi joko tehdä tai jättää tekemättä
1 rkl kanelia. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Piparkakkujen leipominen on jokavuotinen rituaali, jonka myötä ymmärrän joulun olevan jo ovella
Tämä tuntuma oikeasta taikinan koostumuksesta tulee mielestäni vain leipomalla eli kokemuksen kautta, mutta ohjeita noudattaenkin voi päästä lähelle parhautta - toki myös sattumankin kautta
Lueskelin vanhoja suomalaisia keittokirjoja, ja erilaisia piparkakkuohjeita löytyi useita. Jos on uskallusta ja uteliaisuutta, voi vanhoista ohjeista keksiä piristystä perinteisiin piparkakkuihin
Tein kaneliässiä kesällä äidin kanssa, ja sen jälkeen olisin halunnut tehdä niitä heti uudestaan. Pyöritä taikinasta noin kymmensenttisiä, sentin paksuisia pötkylöitä, kieritä niitä kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile pellille ässiksi
Ajattelin tänään aamupalaksi tehdä ihan tavallisia lättyjä (,niin kuin meillä päin sanotaan). Tää ei varmaan kauheeta prologia tarvitte, eli ei kun asiaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.