Mämmin historia lähtee jostain 1700 luvulta, jolloin sitä nautiskeltiin lähinnä vain Varsinais-Suomessa. Muun Suomen mämmi valtasikin vasta 1930-luvulla. [1. 2,5 dl pehmeitä taateleita tai luumuja 1. 1 dl tattarijauhoja. 0,5-1 appelsiininkuorta raastettuna. 1 tl pomeranssia. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Keitä runsaassa vedessä 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää sekaan taatelit/luumut ja keitä vielä 5 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät. 2,5 dl pehmeitä taateleita tai luumuja 1. 1 dl tattarijauhoja. 0,5-1 appelsiininkuorta raastettuna. 1 tl pomeranssia
Ensimmäisenä päivänä taikinan vaivaus, toisena kaulitsemista useammassa erässä ja kolmantena päivänä rullaaminen, kahden tunnin kohottaminen ja paistaminen
Ei mikään turha viikko. Munamies, munavoi ja karjalanpiirakat vuodelta 2011. Itsetehdyt karjalanpiirakat vuodelta 2012. Savolaisen karjalanpiirakkakurssi vuodelta 2013. Karjalanpiirakat ja pääsiäinen jolloin mikään ei onnistunut vuodelta 2014. Maailman parhaat karjalanpiirakat vuodelta 2015. 1,5 l vettä. 1 tl suolaa. Nostin nämä individualistiset piirakat uunipellille (ilman leivinpaperia, sillä tavallinen leivinpaperi ei kestä 275 asteen lämpöä kärähtämättä) ja paistoin piirakoita 13 minuuttia. 2/5 taikinasta tein aika pieniä piirakoita, joita mahtui pellille 16 kappaletta. Näitä isompia piirakoita tuli kaikkiaan 16 niitäkin. Kuumensin kattilassa kolme desiä vettä ja lisäsin sinne sulamaan noin 100 g voita ja kastoin tässä seoksessa piirakat ja ladoin ne voipaperilla vuorattuun uunipannuun, peitin piirakat vielä toisella arkilla voipaperia ja muutamalla keittiöpyyhkeellä. 1,5 l vettä. 1 tl suolaa
Ei ollut kuitenkaan makuhermoja räjäyttelevä, enkä myöskään odottanut innolla seuraavana päivänä jääkapissa odottavia ruoantähteitä, toisin kun jos kyseessä olisi ollut jauheliha lasagne
Ylijäänyttä curdia ei kannata heittää pois, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa parikin viikkoa. Tarjosin mustikkatäytekakkua Maunon päivän rapukesteissä jälkiruuaksi
1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. H. a. l. u. s. i. n. j. h. t. e. ä. y. p. v. r. k. o. L. ,. m. ö. d. J. N. 0. g. 2. 3. M. c. -. 5. 4. A. 7. V. S. *. O. P. K. f. T. b. d l. t l. c m
1 iso sipuli300 g palvattua possuakeittele näitä pari tuntia. lisää joukkoon 3-4 rkl tulista sinappia2-3 rkl suolaa1-2 rkl meiramiaSekoita loput ainekset joukkoon ja anna kiehua niin että herneet ovat kypsiä. 1 iso sipuli. 1-2 rkl meiramia
1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. J. o. u. l. h. a. k. n. p. e. r. i. t. s. j. v. ,. m. y. ä. N. d. ". T. ö. P. V. 4. ½. 3. /. -. 2. 5. 0. g. K. L. S. 7. R. A. Y. c. H. d l. t l
1. 1. A. j. a. t. e. l. i. n. h. d. ä. o. k. m. v. s. '. ,. -. u. p. r. y. ö. S. E. P. K. f. H. 2. 5. %. g. 4. 0. I. /. 3. O. V. L. T. R. M. N. Ä. ) l. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.