Kaikki alkoi kahdesta naapurista, jotka tapasivat ja laittoivat ruokaa. Allt om Mat -lehden toimittaja Anders Tunberg oli toinen naapureista ja toinen oli reseptin keksijä Jacobsson, joka työskenteli lentohuolinnassa
Minun on lähes mahdotonta seurata reseptejä tarkasti, tuskastun helposti näpräämiseen ja grammojenpyörittelyyn ja siksi leipomuksieni lopputulokset ovat välillä hieman sinne päin
Palasin toissapäivänä Tukholmasta missä olin jouluostoksilla ja ystäviä tapaamassa. Taas muistin kuinka suosittua kinuski tai toffee eli "kola" on Ruotsissa jouluaikaan
Se on tukevana ja lämmittävänä omiaa kylmempiin vuodenaikoihin, joten jostain syystä se tuli myös miehelle mieleen valmistaa tänä historiallisen viileänä kesänä
Aluksi ajattelin leipoa perinteisiä laskiaispullia, sitten Ruotsissa villiinyttäneitä prinsessakakun ja laskiaispullan fuusiota, mutta lopulta päätin hylätä koko pulla-ajatuksenja tehdä laskiaismuffineja, joihin ohjeen löysin Pienet herkkusuut -blogista
Selailin joskus kirjakaupassa Allt Om Mat-lehteä (en tietenkään voinut ostaa tyyriin hinnan vuoksi) ja kadehtien ihailin ruokajuttujen kepeää tyylikkyyttä
Tästä tuli Ruotsissa hetkessä hittituote, ja leipomon eteen syntyi isot jonot. Viime laskiaisen hujakoilla tukholmalainen kondiittori Mattias Ljundberg (Tösse bageriet), keksi taivuttaa ruotsalaisen semlan eli laskiaispullan uuteen muotoon, jolloin syntyi Semmel-wrap eli suomalaisittain tietenkin laskiaispullawrap
jakaa mielipiteitä ja muistankin kun opiskeluvaihdossa asuessani Ruotsissa kimppa. on ollut viime päivinä erittäin hiljaistaja syynä siihen on tietenkin
MasterChef näyttää liittyvän jotenkin lähes jokaiseen postaukseeni, ja niin myös tälläkin kertaa. vohvelirauta, voileipä-/paninigrillirauta sekä jafflerauta
Suomessa Pohjois-Lapissa ja Vuoksenvesistöissä Itä-Suomessa, Keski-Euroopassa vuoristojärvissä. Jääkauden jälkeen paljastuneiden virtojen ja lampien ensimmäisiä kaloja olivat nieriät
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.