ANANASKEIKAUSKAKKU. Muistatkos tämän klassikkokakun 70 -luvulta. Äitini tapana oli leipoa aina perjantaisin ja koulusta tullessa tämä maistui taivaalliselta kylmän maitolasin kanssa
En ole aiemmin tehnyt keikauskakkua raparperista. En tosin minkäänlaista keikauskakkua vuosikausiin. Muistan muinoin, lähes 30 vuotta sitten nykyisessä työpaikassani hiljattain aloittaneena tehneeni ananaskeikauskakun työkavereille kahvipöytään, ihan muuten vaan
Itselleni niistä tuli ensimmäisenä mieleen äidin leipoma ananaskeikauskakku, joka ajan tyyliin koristeltiin joko punaisilla tai vihreillä maraschinokirsikoilla
Tämä resepti syntyi niin ex tempore, että unohdin kirjoittaa ainesosien määrät ylös. Nyt reilu viikko tämän gluteenittoman kakun tekemisestä, joudun hieman kaivelemaan muistiani oikeista suhteista, mutta eihän tämä leipominen niin kauhean vakavaa saa ollakaan
Voimme tänäkin vuonna olla kiitollisia runsaasta mustikkasadosta, jonka luonto meille tarjoaa. Kehotankin kaikkia menemään metsään keräämään näitä Suomen superfoodeja, joista saa niin monenlaista herkkua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.