Appelsiinipiirakka
minnasaari1
minnasaari1

Appelsiinipiirakka

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 20 x30cm Pelti
  • Taikina
  • 2 munaa
  • 125 g sokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 dl murennettuja keksejä (esim Digestive), lisäksi ripotteluun
  • 15 g jauhoja
  • 75 g mantelijauhetta
  • 15 g voisulaa, lisäksi voiteluun
  • Kuorrute
  • 80 g sokeria
  • 50 g aprikoosihilloa
  • 2.5 dl appelsiinimehua
  • 4 tl appelsiinilikööriä (Minulla ei ole)
  • 1 appelsiinin kuori suikaleina

Ohjeet

    1 Taikina
    Erota munien valkuaiset ja keltuaiset ja vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista , appelsiininkuori ja suola. Vaahdota munanvalkuaiset koviksi ja valuta loput sokerista vähitellen sekaan. Kääntele vaahto keltuaisseokseen. Sekoita joukkoon keksimurut , mantelijauhe ja voisula.

    2. Levitä taikina voidellulle ja keksimuruilla jauhotetulle pellille ja paista 190asteessa n40-45 minuuttia . Kumoa jäähtynyt piirakka ritilälle.

    3. Kuorrute
    Kiehauta sokeri, aprikoosimarmeladi , appelsiinimehu, appelsiinilikööri ja appelsiinikuorisuikaleet ja keitä kokoon , kunnes noin kolmannes on haihtunut . Levitä kuorrute piirakalle. Piirakka kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua.

    Tämä ohje on Isoäidin parhaat leivonnaiset kirjasta itselle muistiin. Kuva on itse tehdystä parhaimmasta osasta.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.