Pari vuotta sitten sain siskoltani joululahjaksi purkillisen tätä upean makuista punasipulihilloketta reseptin kera ja siitä saakka sen valmistus on ollut to-do -listallani
800 g punasipulia100-150 g sokerian. 1/2 dl balsamicoa1/2 dl oliiviöljyätuoretta timjamiamustapippuriasherryä, konjakkia tai brandyaSilppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä
Tarjoa punasipulihilloke juustojen kanssa. (Punasipulihilloketta tulee noin 0,5 litraa). Tässä yksi näppärä lisuke joulupöytään joko kinkun kaveriksi tai sitten juustolautaselle
Punasipulihilloke2 punasipulia1 dl vettä ½ dl punaviiniä½ dl punaviinietikkaa1 dl sokeria1 tl suolaa laita ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin ½ tuntia
Sen maku ei ainakaan omaan suuhun ole voimakas, vaan pikemminkin aromikas joka erityisesti kakku tai leipätaikinoissa saa aikaan lumoavan tuoksun uunissa kypsyessään
Punasipulihilloke. Lusikoi päälle punasipulihilloketta ja koristele kapriksilla ja timjamilla. Nämä suolaiset leivokset käyvät tarjottaviksi kaikenlaisiin cocktail- ja juhlatilaisuuksiin
Jäähdytä ja lusikoi punasipulihilloke alkupalojen päälle. Nyt on hehkutettava hillittömän iloisena, että koekeittiöstä valmistui ekalla yrittämällä niin hyvä ja yksinkertainen alkupala, että on ihan pakko osallistua reseptikilpailuun
Voissa ruskistetut herkkusienet ja aromikas aurajuustokuorrute kruunaavat kokonaisuuden. Maanantaina on mukava töistä tullessa vain nopeasti lämmittää sunnuntaina hartaudella haudutettua lihapataa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.