Viini säilyttää hedelmäisen luonteensa ja parhaat ominaisuutensa noin kuuden kuukauden ajan. Tällä viikolla oli marraskuun kolmas torstai ja silloin myyntiin tulivat kaikkialla maailmassa tämän vuoden beaujolais-sadon ensimmäiset viinit
Tukka täynnä ruotoja, silmät täynnä suomuja ja muutaman viinilasillisen voimin siitäkin selvittiin. Se oli lisäksi sikäli loistokas annos, että se yhdistää niin paljon uudensadon herkkuja
Lisukkeeksi savustetulle Makulenkille tein ison kulhon vihreää salaattia ja tyylisuunnastani hieman poiketen kattilallisen uudensadon yrtti-pestoperunoita
Suomessa seuraillaan trendejä ja myös Alkoon tuli tänään myyntiin uudensadonviini. Lähes puoli vuosisataa BeaujolaisNouveau -viini on laskettu markkinoille marraskuun puolivälissä
Menneellä viikolla viihdyin kasvisruokameiningeissä ja mieli teki jotain muuta kuin kasvissosekeittoa, salaattia tai uunijuureksia - meikäläisen vakiopöperöitä
Silmään osui nerokas video pikaparsojen valmistuksesta ja ohje löytyi I wash…You dry – sivustolta. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty valkosipulijauhetta, mutta itse puristin aitoa valkosipulia – uskon, että teki näistä vielä parempia
Hyviä kirjoja on hiljattain ilmestynyt haasteen tueksi, etnisistä keittiöistä löytyy paljon kasvisherkkuja – niistä lisää seuraavissa blogipäivityksissä
Uuden vuoden lähestyessä ajattelin jakaa teidän kanssanne täytettyjen perunarieskojen reseptin. - Laita perunarieskan päälle ensin tuorejuustolevitettä ( kerroksen paksuuden saat päättää itse ) ja vasta päällimmäiseksi revittyä jääsalaattia
Uuden vuoden päivänä meillä herkuteltiin ihanasta makean kirpeästä kakusta. Uuden Vuoden kakku punaherukka-mansikkatäytteellä ja mehevällä valkosuklaapohjalla
Kakku kannattaa täyttää mielellään tarjoilupäivänä – näin karkit eivät ehdi sulaa sisällä. Karkkiyllätyksellä täytetty, syötävä pinjata sopii hyvin myös suomalaiseen uuden vuoden juhlaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.