Kauli suuri lehtitaikinalevy hieman suuremmaksi ja leikkaa kulmista pienet neliöt pois, niin että taikinasta muodostuu paksu ristikuvio - ristin "lerpukkeiden" täytyy yltää käärittäväksi lihan ympärille
Googlettelin sopivaa reseptiä ja löysin Karhunpennun eväskorista Gordon Ramsayn ohjeen. Koska Gordon on jämäkkä jätkä ja lukuisissa tv-sarjoissaan korostaa Wellingtonin oikeaa kypsyyttä, luotin sokeasti tähän reseptiin, tosin itse tein sapuskan enemmän F-word -videoklipin pohjalta
Aseta filee keskelle ja penslaa reunat munankeltuaisella (leikkaa taikinalevyn kulmista neliönmallinen pala pois, että paketiin ei tule paksuja kulmia)
M. u. r. e. a. h. d. t. s. m. n. l. j. i. p. ä. P. v. ,. k. S. o. y. g. f. T. ö. V. b. L. R. 1. 8. 0. -. J. I. A. O. ”. H. C. ’. K. c. F. 3. 2. 4. d l. t l
Lisäksi oli röstiperunoita, jotka olivat tehty Peggyn Pieni Punainen Keittiö -blogin ohjeella (ohje Wellingtonin alla) ja serkun omat punaviinikastikeet
Tein aloittelijan virheen, enkä saanut taikinaa tarpeeksi tiukalle lihan ympärille. Itse tarjosin Beef Wellingtonin punaviinikastikkeen ja kermaperunoiden kera
Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista hyvin kuumalla pannulla minuutti per puoli ja siirrä syrjään vetäytymään
Pääruoaksi lihaa eli tällä kertaa jatkettiin retroilua ja tehtiin pippuripihvit ja ranskanperunat. Ei mitään mullistavaa ole tapahtunut kuoharien osalta kohdallani, vanhoissa tutuissa on pysytty eli vuoden viini vielä hakusessa mutta mielenkiintoinen tuttavuus on vaikkapa Campo Viejo Cava Brut Reserva
Filee Wellingtonia on ollut tarkoitus kokeilla jo pidemmän aikaa. Wellingtonilla on melko vaikea maine, enkä itse ollut aikaisemmin edes maistanut sitä
S. u. o. m. e. k. s. i. W. l. n. g. t. p. h. v. ,. a. j. r. ä. y. f. ö. N. w. d. V. M. T. R. b. ". J. L. P. 1. 5. (. ). 2. 0. D. x. c. -. H. I. K. O. G. ½. A. ’. –. k g. t l
L. e. i. v. t. y. p. o. r. s. a. n. k. l. j. h. m. u. M. ä. g. O. N. 1. (. 4. ). /. 2. d. ö. V. H. S. ,. 3. K. 0. A. 8. U. I. -. 5. d l. t l. N u. S e. L e. A n. K u. M u
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.