Joskus simppeli ja kotimainen on kuitenkin parasta. Nyt vuorossa on punajuurikeitto. Punajuurikeitto. Koska minulla on nyt ihka oma Ruokatorstai, onhan siitä pakko nyt reseptejäkin kokeilla
HUOM. Venäläisen sinapin saa korvattua lisäämällä dijon sinappiin runsaasti piparjuurta. Salaattia varten esivalmistuksessa keitetyt sellerin pala, 1-2 porkkanaa ja muutama peruna pilkotaan pieneksi
Punajuurikeitto (4-6 annosta). Chili ja punajuuri sopivat hyvin yhteen. Chili terästää mukavasti punajuuren ehkä hieman "makean puisevan multaista" makua
Venäläinen poropata (neljälle). Virittäydyn uuteen vuodenaikaan. Kohisevan kesän jälkeen on jälleen aikaa hissutella kotona kynttilänvalossa, villasukat jalassa ja haudutella sunnuntaisin hitaasti kypsyviä pataruokia
Tuntui hassulta ohittaa hiihtoladut, joilla hiihtäjiä meni sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä, kun sadan metrin päässä rannassa uimarit juoksentelivat saunaan ja takaisin rantaan
keittona, pikkelinä ja kreeminä. Punajuurikeitto. Punajuurta kolmella tapaa. Juureksista. oma suosikkini on ehdottomasti punajuuri, jota käytän ruoanlaitossa
Ruskista pannulla jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. 400 g nauta-sikajauhelihaa. Lisää jauheliha kasvisten joukkoon, kaada mukaan lihaliemi ja keitä 5 minuuttia. 400 g nauta-sikajauhelihaa
Perinteisesti Tulan piparkakku voidellaan uunista otettaessa sokerista valmistetulla siirapilla, joka on omalta osaltaan selittämässä tummanpuhuvaa ulkoasua
Paahda punajuuria 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kuori ja pilko punajuuret ja sipuli. Laita pilkotut sipulit, punajuuret, hunaja ja balsamiviinietikka sekä liemi kattilaan ja hauduta 30 minuuttia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.