1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. V. a. i. k. b. o. r. s. e. t. n. p. y. u. d. ,. l. ä. m. v. B. ö. I. -. E. j. T. h. K. P. (. ~. 5. ). A. 8. 0. g. 3. 2. R. L. M. H. ". S. d l. t l
Borssikeitto on niin ihanaa, että sitä on saatava edes kerran talvessa. 1 teelusikallinen maustepippureita. pari rakuunanoksaa/1−2 teelusikallista kuivattua rakuunaa. pari timjaminoksaa/1−2 teelusikallista kuivattua timjamia. 1 kelta- tai punasipuli. 1 teelusikallinen hunajaa tai sokeria. 2 laakerinlehteä 1 teelusikallinen maustepippureita. pari rakuunanoksaa/1−2 teelusikallista kuivattua rakuunaa. pari timjaminoksaa/1−2 teelusikallista kuivattua timjamia. 1 kelta- tai punasipuli. 1 teelusikallinen hunajaa tai sokeria
4 punajuurta150 g valkokaalia1sipuli1 iso porkkana2 valkosipulinkynttä2 l vettä tai kasvislientä2 laakerinlehteäsuolaamusta pippuria1prk (150g) smetanaaValmistus. 1. Laita (tyhjä )kattila liedelle, lisää kasvisraaste+ valkosipuli öljyyn, pyörittele niitä öljyssä noin 10 minutia. Lisää liha ja lihanliemi kasvisten joukkoon, hauduttele keittoa vielä hetki (15 min) ja tarkista sitten maku. 150 g valkokaalia. 1 sipuli. 1 iso porkkana
1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. T. ä. m. p. e. r. i. n. t. V. l. B. o. s. k. u. a. j. h. v. O. R. S. I. K. E. (. 4. A. N. ). ö. y. 2. 8. d. 3. 0. g. ½. ,. L. b. ) l. p s. d l
Tarjoile borssikeittoa smetanan kanssa. FINLihan keittoaika 1 tunti ja 40 minuuttiaBorssikeiton pohjan valmistus 30 minuuttiaSen lisäksi keiton esivalmitustyö 30 minuuttia4 lVoit jaksottaa borssikeiton valmistamisen. Olen sellaista borssikeittoa syönyt Eestissä ja sillä on 3 perusmakua. 1 kg naudan keittolihaa (minulla iso pala naudan kylkeä, missä oli runsaasti lihaa, ostin sen lähikaupan lihatiskiltä)suolaavettäBorssikeiton pohja. 600 g / 1 iso lohko keräkaalia ohuina suikaleina /tai punakaalia3 isoa porkkanaa ohuina suikaleina8 keskikokoista tuoretta punajuurta ohuina suikaleina / punajuurta pitää olla reilusti, koska ne antavat keitolle värin, sinulla pitää arvioita punajuuren määrä verrattuna muihin juureksiin1 keltasipuli ohuina suikaleina / tai punasipuliavoin-rypsiöljyn sekoitusta1 rkl ruokaetikkaa punajuurien kypsentämiseen, että punajuurissa säilyisi punainen väri 5 keskikokoista perunaa suikaleinakokonaisia mustia pippureitamuutama laakerinlehti½ lihaliemikuutiota3 rkl ruokaetikkaa tai maun mukaansuolaasokeria hienonnettua persiljaasmetanaaKeitä keittoliha, lisää keittoveteen suola. Lisää 1 rkl ruokaetikkaa ja vähän vettä. ++++ESTLiha keetmise aeg 1 tund ja 40 minutitBorsisupi pôhja valmistus 30 minutitSellele lisaks supi eelvalmistustöö 30 minutit4 lVôid jagada borsisupi valmistamise etappideks. 1 kg veise supiliha (minul oli suur tükk veise külge, mis oli palju liha, ostsin selle oma st lähipoest lihaletilt)soolavettBorsisupi pôhi. 600 g / veerand keskmisest valgest peakapsast / vôi punasest kapsast3 suurt porgandit ôhukeste pikkade lôikudena8 keskmise suurusega värsket punapeeti ôhukeste pikkade lôikudena / punapeeti peab olema palju, sellepärast et see annab supile punase värvi, peab arvestama punapeedi hulga vastavalt muude juurviljade hulgale1 mugulsibul ôhukeste lôikudena / vôi punast sibulat lôikudenavôi-rüpsiôlisegu1 sl toiduäädikat punapeedi küpsetamiseks, et punapeet säilitaks oma värvi5 keskmise suurusega kartulit pikkade lôikudenaterveid musti pipraterasidmôned loorberilehed½ lihaleemekuubikust3 sl toiduäädikat vôi maitse järgisoolasuhkruthakitud petersellihapukoortKeeda supi liha, lisa keeduvee sisse sool. Lisa 1 sl toiduäädikat ja veidi vett. 1 kg naudan keittolihaa. / 1 iso lohko keräkaalia. 1 keltasipuli ohuina suikaleina. 1 rkl ruokaetikkaa
Syksyn ja punajuurien saapuessa kauppoihin täytyy tehdä taas borssikeittoa. Borssikeitto8-10 annosta. 2 1/2 dl (punaisia) linssejä. 1 kg punajuuria, siis niitä raakoja eikä säilöttyjä. 1/4 pienehköstä kaalista. 11/2 tl suolaa tai enemmänkin. 1 ml jauhettua mustapippuria/valkopippuria. 1 rkl kuivattua oreganoa/mäkimeiramia. 1 dl silputtua tuoretta persiljaa. 1 tlk kasvikermaa (tätäkään en aina laita). Lisäsin sitruunamehua 11/2 rkl ja koska enempää ei sitruunasta herunut lisäsin vielä 1/2 rkl viinietikkaa. Borssikeitto8-10 annosta. 2 1/2 dl (punaisia) linssejä. 1 kg punajuuria, siis niitä raakoja eikä säilöttyjä. 1/4 pienehköstä kaalista. 11/2 tl suolaa tai enemmänkin. 1 ml jauhettua mustapippuria/valkopippuria. 1 rkl kuivattua oreganoa/mäkimeiramia. 1 dl silputtua tuoretta persiljaa. 1 tlk kasvikermaa (tätäkään en aina laita)
Tehdäänpä sitten borssikeittoa Katin tapaan, eli enemmän on aina enemmän ja mitä näitä nyt on. Överi borssikeitto (6 annosta)2 sipulia3 valkosipulinkynttä3 pekoniviipaletta2 chorizonakkia (n. 150 g)300 g tuoretta punajuurta300 g kaalia2 porkkanaa1-2 sellerinvartta2 dl tomaattimurskaa200 g kikherneitäreilu loraus punaviinietikkaa1 rkl hunajaa(kasvisliemikuutio)timjamiamustapippuriachiliä3 laakerinlehteäsuolaavettä niin paljon, että vihannekset peittyvätTarjoiluun. 1-2 sellerinvartta
Jos kaipaat jotain lihaisaa ja lämmintä, mutta nopeampaa, tee perinteinen borssikeitto. Käytä matalaa lämpöä, noin 160−170 astetta. 1 kilo lampaan-, naudan- tai peuranpaistia. 1 kilo tomaatteja tai 2 purkillista hyvää tomaattimurskaa. 1 ruokalusikallinen sokeria. 1 kilo lampaan-, naudan- tai peuranpaistia. 1 kilo tomaatteja tai 2 purkillista hyvää tomaattimurskaa. 5 laakerinlehteä 2 kanelitankoa 5 neilikkaa 6 maustepippuria 6 mustapippuria 1 ruokalusikallinen sokeria
Jos vietän kaupungissa yön yritän saada lämmittävän kulhollisen pelmeneitä tai borssikeittoa. 1 tl suolaa. noin 11/2 dl turkkilaista jogurttia. 1 iso sipuli. noin 1 tl suolaa. noin 1-2 tl kuivaa meiramia (tai timjamia). 1. Laita kulhoon lähes kaikki vehnäjauhot (jätä noin 1/2 dl sivuun), sekoita jauhojen joukkoon suola, lisää kananmunat ja aluksi noin 1 dl jogurttia. 1 tl suolaa. 1/2 dl turkkilaista jogurttia. 1 iso sipuli. 1 tl suolaa. 1-2 tl kuivaa meiramia (tai timjamia). 1. 1/2 dl. 1 dl jogurttia
Oletin että maku olisi ollut jotenkin soseutettu borssikeitto, mutta eipä ollutkaan. Löysin tämän keiton ohjeen uusimmasta Elle mat & vin -lehdestä (juli-aug, nr 62012). 1 sipuli. 1 kanaliemikuutio. 1 rkl kanafondia (käytin kasvisfondia kun meillä ei ollut kanasellaista). 1 tl suolaa. 1 prk crème fraîchea. Keitä 15-20 min tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. 1 sipuli. 1 kanaliemikuutio. 1 rkl kanafondia (käytin kasvisfondia kun meillä ei ollut kanasellaista). 1 tl suolaa. 1 prk crème fraîchea
Punajuurikeitto eli borssikeitto on yksi suosikeistani. (BORSSIKEITTO). 1,5tl lipstikkaa. 1-2 oksaa. Pidän kovasti punajuuren mausta ja syön punajuuria melkein
1/2 sitruunan mehu. 1/2 sitruunan mehu. Viikonlopun jäljiltä onnistuneita reseptejä on jonoksi asti. Koska en osannut päättää mistä kirjoitan ensimmäisenä, kyselin apua facebookissa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.