Bouillabaisse - ranskalainen kalakeitto ja Julicher Riesling 2012, eli taivaallinen liitto
Soul of the Man
Soul of the Man
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 150 vuotta sitten herra Gaspare
  • 1800- luvulla bouillabaissea alettiin jalostaa ravintoloihin sopivaksi, jolloin äyriäiset ovat tulleet oleellisesti mukaan ruokaan ja legenda on syntynyt. Nimi juontuu ranskan sanoista bouillir eli keittää, ja abaisser eli alentaa. Kyseessä on siis aromikas, kokoonkeitetty tuhti keitto, jossa on sekä kalaa että äyriäisiä mausteisessa liemessä. Keitosta on olemassa lukemattomia versioita, mutta perus raaka
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 kevätsipuli
  • 1/4 varsiselleriä
  • 1 / 1 fenkolia
  • 4 tomaattia
  • 1 punainen chili
  • 1 appelsiini
  • 2 dl rapulientä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 siivu vaaleaa leipää

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.