1800- luvulla
bouillabaissea alettiin jalostaa ravintoloihin sopivaksi, jolloin äyriäiset ovat tulleet oleellisesti mukaan ruokaan ja legenda on syntynyt. Nimi juontuu ranskan sanoista bouillir eli keittää, ja abaisser eli alentaa. Kyseessä on siis aromikas, kokoonkeitetty tuhti keitto, jossa on sekä kalaa että äyriäisiä mausteisessa liemessä. Keitosta on olemassa lukemattomia versioita, mutta perus raaka
Ohje on alunperin muistaakseni yläasteen köksän kirjasta, mutta se on tainnut vuosien myötä hieman muuttua, eli tässä tulisi samaisesta keitosta Nannin ja Nannin äitin versio
Keitto valmistuu nopeasti ja sopii niin alku- kuin pääruoaksikin. Alunperin keitto on kotoisin Marseillen kalasatamasta, jossa kalastajatkeittelivättomaattipohjaan keittoa kaloista, jotka olivat jääneet myymättä
Puuro saa kaverikseen rapean, myslimäisen kerroksen mantelistaja auringonkukansiemenistä. Puuro on todella tuhtia eli yllättävän pieni annos riittää täyttämään kurnivan vatsan
Voi ja sokeri ovat uunissa karamellisoituneet lähes toffeemaiseksi tahnaksi, joka yhdistyy raikkaan täyteläiseen vaniljakastikkeeseen, ehkä seassa ui vielä ihanasti pullahtanut rusina - täydellistä
-. -. J. ä. r. v. e. m. p. l. a. s. t. i. k. u. n. y. h. d. o. M. j. T. ,. ö. O. V. R. P. 1. 5. 0. g. 2. E. (. /. 3. ). %. 4. f. S. L. 8. c. K. H. A. d l. t l
suolapähkinöitä tai pekaanipähkinöitämini-vaahtokarkkejarouhittua suklaatakinuskia. Hennalta löytyy jätskikone, mutta kuulemma tähän astiset reseptit eivät ole olleet nappikokemuksia, koska ohjeisiin on tullut kananmunaa ja sen maku on ollut liian hallitseva
-. -. -. E. i. l. e. n. h. r. k. u. t. a. s. V. ä. m. j. v. y. p. P. o. ö. N. d. ,. K. J. ). R. 2. 0. g. (. 7. %. 4. 3. ½. S. L. 1. 5. A. ~. H. ~ l. d l
Kakun alin kerros on rapea Oreo-keksipohja. Laittoman H-Y-V-Ä-Ä. Ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen eli kaikki kipin kapin leipomaan kakku vaikka isän iloksi isänpäiväksi
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. A. l. o. i. t. e. a. n. v. k. p. r. s. ä. u. T. m. y. ö. ,. K. d. h. j. ). N. 4. 5. 6. 2. 1. 0. g. 3. V. L. S. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.