16 oz
brussels sprouts, trimmed of outer leaves and sliced in half
11/4 tsp
kosher salt
1 black
pepper, to taste
1 olive
oil spray
11/2 tbsp
butter
11/3 cup
chopped shallots
12 tsp
all purpose flour (or gluten free flour for GF)
13/4 cup
fat free milk
11 tsp
fresh thyme
11 tbsp
grated parmesan cheese
12 oz
grated Gruyere cheese, divided
116 oz
brussels sprouts, trimmed of outer leaves and sliced in half 1/4 tsp kosher salt black pepper, to taste olive oil spray 1/2 tbsp butter 1/3 cup chopped shallots 2 tsp all purpose flour (or gluten free flour for GF) 3/4 cup fat free milk 1/4 tsp kosher salt 1 tsp fresh thyme 1 tbsp grated parmesan cheese 2 oz grated Gruyere cheese, dividedPreheat oven to 400°F. Spray an 8"x12" gratin dish or casserole with olive oil. Add the brussels sprouts and season with salt and pepper. Spray more olive oil over the brussels and place in the lower third of the oven. Bake 15 minutes, toss and bake an additional 10 minutes. Meanwhile, heat a medium nonstick pan over medium heat. Add butter and let it melt, add the shallots and cook until softened, about 4 to 5 minutes. Sprinkle the flour over the shallots to make a roux, whisking for 1 to 2 minutes. Add the milk and stir with a wooden spoon until the roux is incorporated into the milk. Cook over medium-low heat for about 4 minutes, stirring, until the sauce thickens. Add fresh thyme, parmesan and half of the grated Gruyere cheese into the white sauce and stir until the cheese is melted and incorporated into the sauce. Pour over the brussels sprouts, and top with the remaining cheese. Bake for 15 minutes until top is lightly browned and bubbly.
T. ä. m. g. r. a. t. i. n. o. e. d. p. h. k. s. u. S. y. ö. j. l. ,. v. K. A. L. I. G. R. N. E. -. (. ). P. 2. 0. 3. B. O. C. D. U. F. W. b. c. f. w. 9
625 g kirjolohifileetäsuolaamustapippuria1 sitruunaoliiviöljyä1/2 solovalkosipuliGratin dauphinoise. Tämä ruoka menee sarjaan "kertaus on opintojen äiti", sillä aiemmin aiemmin tehty naudan ulkofileepihvistä ja valkosipuliperunoista jäi yli perunoita yli sen verran reilusti, että niiden ympärille säi kätevästi kasattua uuden ruoan lohesta
Garnish with herbs or sprouts, serve withwasabi mayonaise. Osallistuin kesäkuisilla Taste of Helsinki-ruokafestareilla Electroluxin Chef's secrets-kokkikouluun maajoukkuekokkien johdolla
Jos sinulla on kokonainen kana, puhdista se. Jätä maksa ja kaula talteen. Laita kanan sisään mausteet. sipulit, laakerinlehti, sitruunanlohkot, merisuola ja pippuri
I replaced the cold smoked salmon to roe, radish radishes, sprouts and flowers I foraged myself. Decorate the surfacewith sprouts and edible flowers or to your personal taste
Tämän Gratinéen lisäksi tunnetuimmat versiot ovat sieniä sisältävä Forestière sekä samannimisellä juustolla kuorrutettu Münster, mutta on tästä olemassa makea
Mieleen muistuu mainio perunagratiini gratin savoyard. From ÄijäruokaaResepti on peräisin Carole Clementsin ja Elizabeth Wolf-Cohenin kirjasta Ranskalainen keittiö
a couple of boiled beetroots for color, kale salad that was left over from yesterday, brown rice, cashew nuts, chickpeas and shredded carrots, topped off with a nutty garlic tahini vinaigrette – and alfalfa sprouts that I nowadays keep sprouting on a weekly basis
Uunissa gratinoitua juustolla kuorrutettua kukkakaalia. Choufleur à la Mornay gratinée, eikä se kuulosta paljon paremmalle kuin uunissa gratinoituna kukkakaalia juustokastikkeessa
Meillä on syöty vähintään yhtä paljon kuin ennenkin, vaikka blogissa on ollutkin hiljaista. Pahoittelen hiljaiseloani ja yritän nyt pikana blogata kaikki herkullisiksi osoittautuneet kokeiluni näin jälkikäteen
Televisiossa muuten brittilapset aina irvistelevät brysselinkaalille (brussels sprout). Curry on suosittu ja pidetty mauste myös Hayleyn keittiössä, ja aika monenlaiseen ateriaan se sopiikin
1 pkt mungpavun ituja (bean sprouts). 1 pkt mungpavun ituja (bean sprouts). Aivan ensin todettakoon, että nämä eivät ole niitä samoja uppopaistettuja, rasvaisia kääryleitä mikä ensimmäisenä tulee mieleen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.