Argentiinalainen chimichurri-kastike on loistava lisuke etenkin grillatulle lihalle, mutta se maistuu myös muun lihan, broilerin, kalan ja kasvistenkin kanssa
Kasvihuoneen punastuneet chilit huusivat päästä käyttöön ja niinpä tein salsaa. Chiliä on tänä vuonna tulossa mahtava sato, joten uskoisin että salsaa tullaan näkemään pöydässä kerran jos toisenkin
Salsa verde -kastikkeessa maistuu tuoreus ja raikkaus. Eläköön kesä, yrtit ja marjat. 1. Valuta kaprikset ja anjovisfileet ja hienonna ne sitten veitsellä
Mikäli salsaa jää yli, lusikoi loput aamupuuron tai maustamattoman jogurtin kaveriksi. Punainen salsa. Aloita salsan valmistus hakkaamalla veitsen lappeella granaattiomenan siemenet kulhoon
/. /. /. /. /. /. T. ä. s. t. a. l. o. h. j. e. R. u. n. k. y. i. v. ö. m. r. p. N. ,. d. O. M. ). c. f. A. S. 4. 2. (. 1. 3. -. H. L. K. G. P. ♥. i l. t l. d l. r k
Salsa brava eli tulinen tomaattikastike sopii loistavasti tacojen täytteeksi. Jos kaipaat salsaan lisäpotkua, lisää siihen murskattuja ja öljyssä kiehautettuja kuivattuja chilejä ennen jauhamista
Salsat ovat kuitenkin molempien keittiöiden sydän. On siis vaikea löytää tekosyytä valmiiden purkkisalsojen käyttöön, ellei sitten puhuta salsa verdestä, jolloin tomatillojen saatavuus vaikeuttaa tämän raikkaan vihreän salsan tekemistä
Vihreistä salsoista olemme aiemmin oppineet tuntemaan salsa verden, jota kumminkaan emme valitettavasti ole päässeet itse tekemään, koska emme ole onnistuneet löytämään salsaan värin ja hapanimelän maun tuovia tomatilloja
Chimichurri broileria tee mieli eli kokonaisena paistettua marinoitua broileri. Chimichurri rojo on Argentiinasta peräisin oleva kylmä kastike, joka kelpaa lähestulkoon minkä grilliruoan kastikkeeksi
Laita (mielellään pienehköön) tehosekoittimeen/silppuriin kaikki ainekset paitsi oliiviöljy. Tänään teki taas mieli lohta salsa verde, joten tässä resepti myös teidän iloksenne
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.