Tämä Jamie Oliverin Fiilisruokaa -kirjasta napattu resepti nostaa lihapadan uudelle tasolle. Käsiinhajoavan mureassa, useita tunteja hautuneessa lihassa, pehmeässä ja maanläheisessä sellerissä sekä pataruuan lämmössä on jotain todella kotoisaa ja turvallista
Tässä reseptissä on mukavaa etikkaista ytyä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin porsaan selkäpaistia, mutta kaupan possuvalikoiman niukkuudesta johtuen ostimme köntin ulkofileetä
Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta
En tiedä mikä minut saa aina kokeilemaan Jamien aasialaisia reseptejä, vaikka yhä uudelleen totean, ettei niiden makumaailman balanssi ole lähelläkään autenttista
Alkuperäinen ohje on kilon köntistä kauriin paistia, mutta meidän pakastimestamme löytyi vain n. 600g peuranfileetä (puolitin lisukkeen ja kastikkeen ainesmäärät, mutta lihat maustoin samalla määrällä mausteita eikä lihasta siltikään tullut voimakkaan makuista)
Suhtaudun kohtalaisella varauksella coleslawiin. Kaalia ja porkkanaa raasteena - ihan kiva lisuke jenkkiburgerille, mutta aika mielikuvitukseton eikä kummemmin makunystyröitä hivelöivä
Löysin Jamien kotona -kirjasta reseptin, jonka makumaailma kuulosti kovin tutulta. Jamie nimittäin valmistaa punajuuret ja porkkanat samalla tavalla maustettuna kuin itse yleensä ne paahdan - tosin itse en ole aiemmin kokeillut appelsiinin mehua porkkanoiden kanssa
Käytin reseptiin Jamien pastataikinaohjeen sijasta omaa ohjettamme jolla pasta on aina onnistunut. Lisäksi puolitin Jamien reseptin (noin niinkuin suurinpiirtein, eli jos Jamie puhuu reilusta kourallisesta juustoraastetta, minun pikkuinen kourani on varmastikin noin puolet siitä, eikö
Kuinka ollakaan, resepti on Jamie Oliverin käsialaa. . Nyt jo perinteeksi muodostuneen riistaillallisen järjestämisessä oli tällä kertaa aikataulullisia ongelmia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.