Näin kävi alkuviikostakin minimiehen sairastellessa. Muutama viikko sitten bongasin Oma koti onnenpesä-blogin instagram sivuilta kuvan herkullisen näköisistä Nougat muffinsseista
Ohjeen otsikko lupaa jo paljon ja se kiinnitti huomion teiniaikoinani, kun luin Äidin reseptikirjaa. Minulla on enää ohje käsinkirjoitettuna paperilla, mutta muistaakseni tämä resepti oli alunpitäen Kodin kuvalehden leivontavihkosta
Paahtopaistit sellaisenaan ei tahdo multa onnistua, niin tein lihasta sitten pataa. Yleensä ei nautaa tule juuri ostettua, mutta kun lähikaupassa oli tarjolla kunnon Herefordin rotukarjan lihaa, niin pakkohan sitä oli ostaa
Kauniin keltaista, hyvin hienostuneen makuista vienosti lakritislle maistuvaa voikukkamehua. Tämä mehu valmistetaan samalla periaatteella kuin mustan seljan kukkamehukin, kukkienterälehtien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä jonka jälkeen mehu saa viipaloidun sitruunan kanssa vetäytyä seuraavaan päivään
Leivinuuni on toki toinenvarteenotettava vaihtoehto, mutta hiiligrillistä tulevaa. Tämän lähemmäksi aitoa kiviuunissa pastettua pitsaa ei kotioloissa tahdo päästä
Tein muutama päivä sitten lasagnea ja kehittelin itse siihen nämä herkulliset ainekset. Käytin juustona mozzarella siivuja, joita asettelin nätisti lasagnen päälle
Ajatukseni ajautuvat aurinkoiseen kreikkaan, missä lomailimme vuosia sitten. Etsin kaapista matkalta ostamani kreikkalaisen perinneruokakirjan ja silmiini osuu moussaka
Kesän kuluessa leivoin patonkia useampaan otteeseen. Jos vaikuttaa, että kaikki jauho ei tahdo tulla mukaan tai taikina ei ole tahmeaa ja tarttuvaa niin lisätään vettä tilkka kerrallaan
Lapsena söin viikon lomamatkalla sitä joka. Enkä nyt siis puhu mistä tahansa. tomaattisesta jauhelihakastikkeesta, vaan siitä kunnon versiosta kasviksineen ja
Lapset ovat innostuneet siitä ja itsekin olen. (Aina kun ei kaikille tahdo kala maistua. ) Me muut on ongittu mato-ongella, mutta naapurin setä on ottanut vanhimman lapsen oppiinsa
Löysin tässä muutama päivä sitten leipä-addiktin (eli ainakin minun. Vaikka äitini on tehnyt itse ruisleipää ainakin pari vuosikymmentä, en itse ole moiseen koskaan ryhtynyt
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.