Shakshouka on alunperin, lähteestä riippuen, Israelilainen, Tunisialainen, Libyalainen, Algerialainen, Marokkolainen tai Egyptiläinen ruoka, jossa pohjana on mausteinen tomaattikastike
Jotta todellisuus paljastuisi (eli meillä syödään hiilihydraatteja kuten ennenkin) tähän väliin on hyvä laittaa pääsiäissunnuntain jälkiruoka, jolloin mummu ja pappa sekä pikkuveli poikineen ruokailivat mökillä
Tällä kertaa teen kreikkalaista salaattia -erilaisia salaattejamökin salaattipenkistä, tomaattia, avomaan kurkkua, punasipulia jakalamataoliiveja, sekä hyvää oliiviöljyä, johon voi dipata myös leipää, lammasmakkara-lammasvartaita ja valmista Lindalhsin tsatsikia sekä focacciaa kahdella erilaisella täytteellä
Toissapäivänä oli tyyni, molemmin puolin oli sateen valkaisemaa maisemaa, vain mökin. tekemistä, vaikka vain saunan lämmittämistä ja lukemista, seurapelien
Otin tiiviiseen työrupeamaan tauon ja pidin viime perjantain vapaana. Öisin satoi reilustikin, mutta päivällä paistoi aurinko ja lauantaina lämmintä oli jopa kuusi astetta
Näpertelin kaikki valmiiksi vuokaan sillä aikaa, kun Bengt lämmitti saunaaja kun sauna oli lämmin, vuoka kylmään uuniin, asteet kahteen sataan jasaunaan
aamulla uunituoreita rieskoja, vietimme keväänavajaisia grillaten ja hyvällä rieslingillä skoolaten, ulkoilimme hohtavassa auringossa tuntitolkulla, saimme hoidettua parin viikon kauppareissut (ja ostin boonuksena uudet housut), illalla luvassa UMK-finaali, saunaja takkatuli
Ilman sitä ei pärjää ja joka vuosi se on pakko leipoa. Syöjiäkin oli enemmän kuin kaksi, saimme sunnuntain kunniaksi minikokin mummin ja kummin kylään kahvittelemaan
Ja sitä se oli. Aivan superhelppo tehdä ja maku todellakin kohdillaan. En oikein tiedä että meneekö tämä Pavlovan ohi vai ovatko ne yhtä hyviä, mutta siis todella suosittelemisen arvoinen kakkukokeilu, joka on kuten sanottu helppo ja nopea toteuttaa myös esim
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.