G. a. m. b. s. l. j. i. o. n. e. r. t. ä. y. p. u. k. ,. h. d. N. ö. v. T. c. 2. /. 3. -. 4. 5. 0. g. 1. 6. S. H. (. ). K. P. A. R. V. Q. é. í. E. ñ. q. L. B. u G. d l
Suomen talvi on helmikuussa parhaimmillaan, valkoista lunta, pikkupakkasta ja aurinkokin näyttäytyy. Silti vähän lisää lämpöä ja aurinkoa ei olisi pahitteeksi
Gambas Pil Pil on takuuvarma iltapala ja reseptejä löytyy paljon. Tässä minun versioni. Valmistan herkun aina tulen- ja uuninkestävissä savissa annoskulhoissa, mutta tämän voi hyvin tehdä vokissa tai pannulla, kunhan noudattaa samoja periaatteita
- Gambaspilpil eli valkosipuliset ja chiliset jättikatkaravut. * * *. For English please see here. Muistatte ehkä, kuinka minun oli tarkoitus matkustaa Andalusiaan ja tutustua sherrytiloille
Ruuan voi tehdä valmiista äyriäiscocktailpakasteesta ja tai vaikkapa pelkistä katkaravuista (arroz de camarões tai arroz de gambas, katkojen koosta riippuen)
gambas al ajillo, juustoja, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, leipää. Monessa blogissa on kevään aikana kiertänyt kuukauden ruokamenot summaava haaste
Eilen lupasin ohjeen tekemäämme pikkujouluherkkuun joka oli Gambas al pil pil, eli katkarapuja valkosipuliöljyssä, klassikko tapasruoka espanjassa siis
espagetti integral con salsa de aguacate (casi guacamole), ensalada y gambas. Perässä tullaan tässäkin trendissä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai miten se oli
Gambas al ajillo. Aikani Teneriffalla on nyt ohi. Syksyllä 2013 alkanut työsuhteeni Kanarian astrofysiikan instituutissa päättyi vuoden lopussa, ja tällä hetkellä ei ole seuraavaa työpaikkaa tiedossa
leipää, tomaatti-chilimajoneesia, manchegoa, keitettyä munaa ja lohipulla (turskapullaa jos on saatavilla)Melonia ja suolalihaa - Carne y melonTomaattileipiä - Pan a la CatalanaPerunoita ja mausteista majoneesia - Patatas BravasKatkarapuja valkosipulilla ja yrteillä - Gambas al ajilloJälkiruoka
Äyriäisistä on tullut lähivuosina yksi parhaista herkuista. Nyt pienen flunssan kourissa piti saada jotain pöpöjä karkottavaa ruokaa, joten siitä taas ajatus lähti liikkeelle
Gambas con ajo2 annosta-150-200 g ravunpyrstöjä liemessä-n. eli valkosipuli katkaravut. 1 dl oliiviöljyä ( sen verran että ravut kutakuinkin peittyvät pannulla )-1/2 - 1 kpl tuoretta chiliä- 2 valkosipulin kynttä tai enemmänkin maun mukaansitruunaa tarjoiluunsuolaamustapippuria( hyvää vaaleaa leipää tarjoilluun ei karpeille )Pilko chili ja valkosipuli
Tänään on luvassa sitä Fuengirolassa syötyä parsa-jättikatkarapu-munakokkelia. Ja koska tänään on (taas) sellainen päivä, että vähennämme hiilihydraatteja (Paha peruna
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.