Alkukesän ruokalehdissä oli useampikin gazpacho-ohje. Tämän päivän sateiseen säähän kylmä keitto ei tunnu houkuttelevalta, mutta aurinkoiseen päivään kylmä tomaattikeitto sopii huipusti
Gazpacho on alkuperältään leipäkeitto, mikä syntyi kun yhdistettiin kuivahtanutta vaaleaa leipää, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa sekä valkosipulia
Käytin tähän aina kanan koipi-reisiä jotka mielestäni ovat kanan parhain ja maukkain kohta, ja paloittelin jokaisen koiven kolmeen osaan samalla tavalla kuten selitän reseptissäni Coq au vin
Ystävänpäivän kunniaksi haluan jakaa teille kaakao-ohjeen, jota on ilo nautiskella sohvalla oman kullan kainalossa, yksin vilttiin kääriytyneenä tai kavereiden kanssa
Tähän perunamunakkaaseen on hyvä käyttää ne edellispäivän ylijääneet perunat eli kunnon hävikistä herkuksi ruoka, tähän käy niin monet eri raaka-aineet eli saa moneen suuhun sopivaksi
175 g raastettua cheddar- tai parmesanjuustoa. paista 190 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes tortilla on kauniin ruskea ja keskeltä hyytynyt. 30-40 minuuttia tai kunnes tortilla on kauniin ruskea ja keskeltä hyytynyt
Alkuperäistä Thermomixin Wertvoll genießen- kirjan ohjetta mukaillen. 1-2 tl kasvisliemijauhetta. 200- 300 g kikherneitä purkista. Aseta aika 3-5 s / nopeus 5. Aseta aika 4-5 min / 100 asetta/ suunnan vaihto/ sekoita. 1-2 tl kasvisliemijauhetta. 200- 300 g kikherneitä purkista
) Nyt eksyttiin taas sinne Aasiaan, vaikka pitäisi mennä ihan toista suuntaa kohti -> Espanjaa. Mutta on yksi ylitse muiden, eli espanjalainen perunatortilla
Leikkaa espanjalainen perunamunakas paloiksi ja tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Lämmitä öljyä paistinpannulla, kypsennä perunoita ja sipulisilppua kannen alla kunnes perunat pehmenevät
-. -. -. H. o. l. a. c. h. i. s. y. u. ,. m. t. e. n. k. r. ä. T. b. g. p. (. v. j. ). S. E. ö. d. K. z. G. J. N. w. C. 8. 2. 1. 3. /. ½. L. 0. 5. P. 4. B. x. 6. D. M. ) l. t l
Ilman kananmunia moni resepti olisi mahdoton tehdä, sillä hyytyessään se sitoo raaka-aineita. Usein espanjalainen munakas tehdään paistinpannuun, mutta sen voi tehdä uunissakin
Ohje on peräisin Alkon Etiketti-klubin kuukausikirjeestä. Muista kuitenkin, että savipataa pitää liottaa vedessä puolisen tuntia ennen käyttöä ja että se laitetaan aina kylmään uuniin
Kuten maukasta gazpacho-keittoa, joka valmistuu nopeasti arki-iltanakin. Se versio gazpachosta on erinomainen, mutta hieman ehkä mausteisempi kuin tämä
kylmäsavu- tai ruohosipulituorejuusto). Sanmainen mössö käy oikein hyvin esim suolaisten tuulihattujen, voileipäkakun/voileipäkakkurullan, tai vaikkapa rieska- tai tortillakäärän täytteeksi tai uusien perunoiden lisukkeeksi tai vaikka ihan vaan leivän päälle laitetttavaksi, kuten minä aion tällä herkutella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.