Nizzan salaatti on samaisen kaupungin mukaan nimetty klassikkosalaatti, jonka aineksina käytetään tavallisesti tonnikalaa, vihreitä papuja, anjovista, keitettyä kananmunaa, tomaatteja, perunaa ja lehtisalaattia
silputtua persiljaa. Paloittele jäähtyneet, keitetyt perunat (halutessasi voit myös kuoria ne, vaikkei uusia perunoita mielestäni tarvitsekaan) pienemmiksi kulhoon, lisää pätkityt ja valutetut pavut sekä jäähdytetyt ja paloitellut kananmunat sekaan
Ja parsa. Ja kaikki ihanan tuoreet yrtit. Ja uudet perunat. Sitä odotellessa voi fiilistellä kesää tällä ihanalla eteläranskalaisella kesäklassikolla, Salad Niçoisella eli nizzalaisella salaatilla, joka iloittelee juuri sillä kauppojen ja torien ihanan tuoreella tarjonnalla
Kesäkuu on mennyt melko vähin kokkauksin, olen päässyt taas töiden makuun pitkän loman jälkeen ja nyt on virtaa tehdä ranskalaista ruokaa tai ainakin ruokia, joissa on ranskalaisvivahteita
Työt ja hääjärjestelyt ovat syöneet nyt suurimman osan kaikesta ajastani, mutta nyt jaan kanssanne reseptien lisäksi osan tulevista häistämme (kuukausi enää, iik ^^)
Sitten piti vielä löytää lakritsille hyvä makupari - ja silloin suklaa astui kuvioihin. Tässä kakussa yhdistyy mehevä kakkupohja, lempeästi lakritsinen suklaatryffelimousse, suklaakuorrute sekä lakritsisiirappi
ehkä myös häitäja syntymäpäiviä. Kevään juhlakausi starttaa viikonloppuna kun juhlitaan koulunpäättäjäisiä, lakkiasia, kesäloman alkua ja ammattiin valmistuvia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.