4.9.2016, ja
se on jo neljäs kerta, kun Kuluttajaliiton organisoima teemaviikko käynnistyy. Oman talouden ja ruokahuollon peruskulmakiviä on juuri hävikin esto ja kaiken mahdollisen aterialta jäävän hyödyntäminen. Siinä onkin aika kiitettävästi onnistuttu, sillä kekseliäs mieli taikoo ihmeitä puolityhjästäkin jääkaapista ja erittäin harvoin joudutaan heittämään pois vanhentunutta ruokaa. Aina voi kuitenkin parantaa, ja siksi kannattaakin jakaa omia parhaita vinkkejä sosiaalisessa mediassa tunnisteella
Siitä intaantuneena olen käynyt (taas kerran) jääkaapin sisältöä vähän tarkemmin läpi ja suunnitellut viikon ruokalistan siten, että saan hyödynnettyä normaalia enemmän kotoa löytyviä aineksia
on Kuluttajaliiton järjestämä Hävikki-viikko. Meitä monia bloggaajia on pyydetty mukaan herättelemään kuluttajia ajattelemaan, kuinka paljon heitämme ruokaa roskiin ja yleensä turhaan
H. ä. v. i. k. o. n. p. e. r. j. a. t. l. h. s. u. m. y. d. S. -. ,. c. ö. J. M. K. O. E. F. g. (. 2. ). b. 4. &. 1. /. 5. 0. =. L. R. 3. Ö. 9. A. I. '. B. w. d l
T. ä. l. v. i. k. o. a. e. t. n. s. m. r. K. u. j. H. ,. y. h. ö. p. ". g. I. S. -. d. N. P. c. J. A. M. B. b. R. 1. /. 2. 5. 0. (. ). L. 3. 4. k g. d l
Ja kuinka ihan jokainen voi vaikuttaa oman taloutensa ruokahävikin määrään. Teen itse aika paljon heräteostoksia ruokakaupassa (yleisin vitsi meidän taloudessa onkin tällä hetkellä se, kuinka paljon me säästetään rahaa kun en pääse ruokaostoksille ja kiertelemään kauppojen hyllyjä mielenkiintoisia tuotteita etsien
ensin avokadot ovat kivikovia ja yht'äkkiä hedelmäliha onkin jo tummunut ja hyvin pehmeä. levitin pehmeän avokadon paahdetun pari päivää vanhan leipäviipaleen päälle, maustoin ras el hanout-mausteseoksella, silppusin pari jäljellä olevaa lehtisalaatin lehteä salaattia ja sekoittelin sen tilkassa vinaigrettea, päällimmäiseksi vielä keitettyä kananmunaa
Pähkäiletkö ikinä voisiko kukkakaalin vihreistä lehdistä valmistaa jotain poisheittämisen sijaan. Iso osa poisheitetystä ruuasta koostuu leivästä, hedelmistä, kasviksista, valmisruuista ja kahvista
Hävikkiviikko alkaa olla jo lopuillaan ja se päättyy virallisesti tänään. Tuntuu et aihe on ollut tänä vuonna todella hyvin esillä medioissa ja somekanavissa, mutta koskaan kai tästä aiheesta ei voi puhua liiaksi
Anteeksi kovasti tämä hiljaiselo. Täällä yritän kovasti kerätä kesän aikana kadonneita voimia ja samalla oon juossut jos jonkinmoisissa testeistä astman takia
Siellä on ihana leipomo joss valmistavat kaikkia tuotteita, pizzoja, stromboleja, leipiä ym. Ostimme kaverin kanssa lennolle mukaan strombolit siitä ja voi luoja sitä nautintoa
Hankkeen takana on Kuluttajaliitto lukuisine yhteistyökumppaneineen. Hävikkiviikon tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä jakamalla tietoa ja vinkkejä esim
Kananmunamuffinssit ovat nopea ja vaivaton tehdä. Niitä voi varioida loputtomiin erilaisilla täytteillä ja kätevästi saa hukutettua jääkaapin jäämistöä pois
Sen parasta ennen -päiväys alkoi lähetä, ”Hävikkiviikko” painoi vielä mieltä ja teki mieli juustoa. Piimä- tai munajuustoa olen jo tehhnyt useasti, ja ohjekin löytyy täältä blogista
Sain kuin sainkin pantryni valmiiksi ja siellä vietettiin myös juhlalliset avajaiset. Jokaiselta matkaltamme tuomme jotain elintarvikkeita ja hankin kokeiltavaksi yhtä jos toista tästä lähistöltäkin
Oon varmaan ennenkin maininnut ostavani usein banaaneja ihan vain odottaakseni että kuoret mustuvat ja banaanit kypsyvät täydellisiksi leivontaa varten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.