Palak Paneer - intialainen pinaattijuusto. Paneer-juusto on yksinkertaista tehdä itsekin, mutta tässä nopea versio, johon käytin suomalaisen pientilallisen kotijuustoa ja se toimi erinomaisesti tässä Paneer-juuston tilalla
Kiehauta maito kattilassa ja lisää jeera. Kun maito kiehuu, lisää jugurtti ja sitruunamehu. Seoksen pitää juoksettua, eli maito muuttuu rakeisen klimppiseksi
Intialainen ruoka on mausteista ja ihanaa. Joskus suorastaan kaipaan sitä. Hyvä ystäväni totesi, että hänellä on jatkuva tarve ihanaan intialaiseen ruokaan, ihan kuin keho vaatisi sitä
Palak paneer on usein oma valintani, jos haemme noutoruokaa tai syömme tietyissä ravintoloissa. Moni mieltää tämän tyyliset ruoat usein liian työläiksi valmistaa kotona, mutta oikeasti tämäkin valmistui melko pienellä vaivalla
Intialainen lempeästi maustettu pinaattinen kastike, jossa on maukkaina sattumina runsaasti juustokuutioita, on perheemme ehdoton suosikkilisuke intialaisella aterialla
Lisää kastikkeeseen jogurtti sekä paloiteltu leipäjuusto. Vaikka kuun alussa sanoinkin, ettei tämän kuukauden vegenä kokatakaan mitään uutta, niin pakkohan minun oli jakaa teille tämä resepti
Koristele halutessasi sekä kastike että riisi tuoreella korianterilla. Lämmitä pannussa 3 rkl voita, ja lisää sipulit, chili ja inkiväärit sekä mausteet
En tosiaankaan voi sanoa tuntevani Nepalilaisen ruuan syvintä olemusta. En ole käynyt Nepalissa, en lähimaillakaan, eikä nepalilaisissa ravintoloissakaan tule usein poikettua
tuoreet tomaatit ) sekä sipulin käsittely. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita öljyssä, lisää garam masala (& ripaus kanelia) sekä jauhettu korianteri
Purista joukkoon tomaattipyree, lisää kattilaan myös pähkinät ja kookosmaito sekä mango chutney. Aiemmin arvostelemastamme Kasvisruokaa koko perheelle -kirjasta löytyi jälleen todella mielenkiintoinen resepti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.