Jokainen tunnistaa varmaan tilanteen, kun perheelle pitäisi taikoa ruokaa, mutta jääkaapissa on vain epämääräisiä pussinpohjallisia ja pakastepurkillisia sitä sun tätä ruuantähdettä
Hävikkiruoka on ainakin Helsingissä noussut otsikoihin kun esimerkiksi Kallion alueella on aloittanut hävikkiruokaa hyödyntävä From Waste to Taste -ravintola
Lauantai päivä on alkanut mukavasti. Aamulla katselin jääkaappiin ja ajattelin valmistaa eilen jo suunnittelemaani broilerisalaattia päivän ruoaksi, mutta ajatukset muuttuivat nopeasti
Mietin pääni puhki, miten tämän nimeäisin, mutta tyhjää löi. Riisivanukas tähteistä ei kuulosta kovin herkulliselta, mutta parempaan en tällä hetkellä pysty
Somessa kuulemma kohkataan kasvissyönnistä. Kaverini oli jakanut tämän blogitekstin ja tajusin että olen itsekin kuullut viimepäivinä jonkinlaista vastarintaa
Tämä tuli tehtyä jokin aika sitten, mutta on edelleen ajankohtainen. Jääkaapissa on usein maitotuotteita , joissa parasta ennen päivämäärä kolkuttelee tai on jo mennyt
Ei sitä lampaanviulua montaa kertaa viitsi syödä, aivan kuin ei joulukinkkuakaan. Joulukinkku uppoaa helposti hernekeittoon ja lampaanviulun lopusta tulee mainiota lammas-fetapataa
Lämmin tomaattikeitto on syysruokaa parhaimmillaan. Kun ulkona tuivertaa ja tihkuttaa, on ihanaa kauhoa kattilasta suuri lautasellinen keittoa ja asettua hörppimään sitä vaikkapa sitten viltin alle
Vähähiilihydraattinen kardemummalla maustettu pannukakku. Torstai on toivoa täynnä sanotaan. Tällä oli kuitenkin totaalinen jääkausi päässä ja aivot löivät aivan tyhjää miettiessäni päivän ruokaa
Tähteiden hyötykäyttö. Asia, jota pitää keittiössä tehdä, välillä enemmän, välillä vähemmän. Toisinaan se on tylsää ja tekisi mieli alkaa jo laittaa jotain kokonaan uutta, mutta omatunto (ja järki) soimaa, jos vanhaa ruokaa käytä ensin pois
Tämä tilanne on itselle liian usein tuttua, jääkaapissa on sellaisia raaka-aineita jotka ovat jostain syystä vähän kuin unohtuneet sinne tai sitten niistä on tarvinut vain osan eli purkinpohjia löytyy
Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kaalikääryleitä. Bongasin perjantaina netistä miten kaali kannattaa ensin pakastaa ja sitten sulaneesta kaalista lehdet irtoaisivat hienosti ja olisivat sopivan pehmeitä kaalikääryleiden valmistukseen
"Lihaperunasoselaatikon alkuperä vaikuttaa olevan Isossa-Britanniassa ja Irlannissa, missä hyvin samantyylinen ruoka on jo 1700-luvun lopulta asti tunnettu nimellä Cottage pie
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.