Leivontakokeilua uusimmasta Leivotaan -lehdestä 2/2014. Tästä kakusta tuli ihanan kuohkea. Oletan, että kuohkeus tuli siitä, että taikinaan piti lisätä 1 dl kiehuvaa vettä
Siinä ei ole murskatuista kekseistä valmistettua pohjaa, vaan se muistuttaa rakenteeltaan enemmänkin sokerikakkua, mutta on keveän pumpulimainen ja kosteahko
rakenteeltaan kuohkeita kuin sokerikakku, kun taas muffini on rakenteeltaan. kuohkea, sokerikakkua muistuttava, makealla kuorrutteella päällystetty leivos,
Syntymäpäivän menun kirjoittelinkin jo edelliseen postaukseen. Viime talvena löysin takuuvarman sokerikakkupohjan-ohjeen ja sen jälkeen ohjetta onkin hyödynnetty useasti
No, onneksi meillä nykyään on televisio joka meitä sivistää monellakin tavalla, ja epäilen että tämä kakun kumoaminen on jo nähty telkasta, mutta tässä se nyt kuitenkin omilla sanoillani selitettynä
Huomasin leipoessani, että kananmunien paino vaihteli todella paljon. Täytekakkujeni pohja on sokerikakku ja päälle tulee ainakin kermavaahtoa, joskus myös kinuskia
Pääsiäiseksi kehittelin raikkaan hedelmäisen version tiramisusta. Kiireinen kokki voi käyttää sokerikakun sijaan savoiardi-keksejä, jotka voi kastella kevyesti appelsiinimehussa, itse tehty sokerikakku on huomattavasti edullisempi ja mehevämpi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.