M. o. n. i. e. l. t. u. d. s. a. j. k. ,. ä. r. p. v. m. S. h. y. R. J. b. H. -. N. O. T. 4. ö. 1. ½. /. 2. K. 0. 5. (. ). 7. L. E. 3. A. 8. V. c. °. C. d l. t l
Oikeastaan koko syksyn ajan olen hupsutellut hapanjuurien parissa - kotona ja työharjoittelussa. Tietenkin teollisen hiivan lisäys antaa aina lisäpotkun ja varmuuden sille, että leivän kohoaminen tapahtuu toivotulla tavalla, mutta jos hapanjuuri on toimiva ja leipurilla on aikaa, teollista hiivaa ei tarvitse mihinkään
Ohjeita leivän juureen on erilaisia ja tässä on yksi. Ohje on Jan Hedhin Mestarileipurin leipäkirasta. Juuri antaa leivälle paljon aromia ja makua ja leivän sisuksests tulee mehevä
L. a. i. n. s. o. h. j. e. t. u. p. k. l. W. d. Y. -. b. g. E. m. ä. y. r. ö. ,. T. v. K. S. R. c. B. V. 4. 6. 5. 7. 1. 2. 0. 3. 8. A. M. O. J. '. P. H. I
Kyseisen ruisleivän juuren olen tehnyt hapanjuuri-ohjeella, jonka löydät täältä. Jos hapanjuuri ja leivän tekoprosessi on onnistunut hyvin, raski kohoaa ja kuplii itsestään hyvin, eikä taikinaan tarvitse lisätä hiivaa ollenkaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.