Crepes, tai krepit suomenkielellä, ovat alkujaan Ranskan Normadiasta tulevia ohuen ohuita rapeita ohukaisia, ja niiden kuuluisin version on Crepes Suzette, jotka ovat appelsiinillä maustettuja kreppejä
V. i. m. e. v. k. o. n. s. u. t. a. j. l. ä. K. M. h. 1. 6. 0. r. ,. S. y. 3. L. 4. p. J. ö. d. P. '. C. q. A. b. (. T. ). U. E. g. R. f. 8. O. -. 2. 5. c. I. N. d l. c m
Kaikkien aikojen suosituin pihvi, steak au poivre, eli pippuripihvi. Kaupassa oli vielä mielessä grillatut mustajuuret tai punajuuri, sinne ne sitten jäivätkin
…. t. a. i. s. e. n. ½. C. o. q. u. v. ,. k. b. r. l. p. ä. y. S. h. m. V. j. -. O. T. N. d. ö. R. A. B. 2. 1. 3. 0. /. 6. 7. g. 5. P. K. L. *. ü. ô. J
Sulata sulkaa vesihauteessa keskilämmöllä. Kokeilin kumpaan jälkiruokamaljaan mousse paremmin sopii, luulasiin vai vanhaan Wiialan ruiskaunokkiskooliin
Niin, siis tarkoituksena oli grillata ja pitää hauskaa tutulla tyttöporukalla. Resepti siis ihan kivikautinen, turha kuvitellakaan että tietäisin sen alkuperää
Haudutusliemeksi kukkoa viinissä -pataan sopii edullinen ranskalainen punaviini Bushman. Anna hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2
Kun matka Pariisiin on lähitulevaisuudessa, kaupungissa ja maassa, jossa en ole koskaan vieraillut, niin kotikeittiön ruokalista on livennyt varsin ranskalaiseksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.