Puuron voi tehdä mistä tahansa puurovärkistä lisäten ainesosat normaalin ohjeen mukaisesti. Oma suosikkini on riisipuuro (perinteisestä puuroriisistä tehtynä), mutta myös ohra-, manna- ja kaurapuurot ovat hyviä.
Puuroa voi säveltää ja lisätä sinne jotain makua antamaan. Leivinuunissa hauduttaminen antaa jo sinänsä puurolle aivan erilaisen maun kuin hellalla tai sähköuunissa hauduttaminen.
Ohjeet
Ohje, lisätietoja ja kuvia löytyy blogistani: http://koikkelastakajahtaa.blogspot.fi/2017/03/haudutettua-puuroa-leivinuunissa.html
Puuron voi tehdä uuniastiaan ihan normaalin puuro-ohjeen mukaisesti - ainoa ero vain, että uuniastia kannattaa voidella kunnolla ennen kuin laittaa ainesosat sinne, jottei puuro jämähdä astiaan kiinni.
Eli astian voitelu, kaikki ainekset kippoon ja uuniin!
Leivinuunissa saa olla noin 100 astetta, jotta puuron voi jättää illalla huoletta yön yli hautumaan.
Mun vuoro oli tehdä ruokaa kun viettelin vapaapäivää pääsykokeisiin lukiessa. Tosiaan unohdin ihan kokonaan ja kauheella kiireellä väsäsin tämän padan, jotta kerkisi olla useamman tunnin ennenkö mieheni tulee kotia
Edelleenkin meillä on laitettu viikonloppuisin lihaa uunissa hitaasti hauduttamalla. Nyt ostettiin pala porsaan etuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.