Vältin tänä jouluna jouluähkyn, vaikka sainkin joka päivä yllin kyllin hyvää ruokaa syödäkseni. Olen jo useampana vuotena miettinyt, onko jouluna lainkaan tarpeellista valmistaa muuta kuin kylmiä kalaruokia
Tein taas pitkästä aikaa pellillisen näkkäriä kun cittarissa ei myydä enää mun lempparinäkkileipää (gluteenitonta) ja jauhokaapista löytyi siemeniä joka lähtöön
Kauli taikina noin ½ cm paksuksi ja painele muotilla tähtiä. Pohja150 g margariinia (maidotonta)3 ¼ dl vehnäjauhoja1 dl sokeria¾ tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeriaTäyten
Kaikilla meillä on prioriteetteja. Talon syttyessä palamaan yksi pelastaa ensin lapsensa, toinen tarttuu valokuva-albumiin ja lemmikkiin ja juoksee ulos, kolmas valitsee ensitöikseen jonkun kivan puseron, kampaa hiuksensa ja laittaa vähän meikkiä, jotta näyttää hyvältä palomiehiä varten
Sitten ympärillä olevat jauhot sekoitetaan mukaan ja taikina vaivataan murumaiseksi ja alustetaan kämmenellä työntämällä sitä itsestäsi poispäin 3-4 kertaa eli kunnes se on sileää
Meillä on nyt koko perhe tykästynyt jauhelihaseokseen, jossa on hieman fetajuustoa seassa. Tulee mielestäni mukavan makuista tuosta jauhelihaseoksesta vaikka fetaa laittaisikin vain vähän mukaan
Tänä syksynä olen saanut hyvän kantarellisaaliin. Päädyin kokeilemaan quiche-pohjaa kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (Juuri se, mitä Julie kokkaa vuodessa läpi ihanassa ruokaelokuvassa Julie & Julia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.