)Raakapipareita olen myös tehnyt. Pienin peikkokin oli käsiojossa koko ajan lisää vaatimassa. 4 dl (vajaa) kokonaisista manteleista jauhettuajauhoa (Amazing Bullet)1/4 tl leivinjauhettaripaus suolaa0,5 dl palmusokeria1 rkl appelsiinihiutaleita2 reipasta tl piparkakkumaustetta0,5tl kaneliaNämä sekoitin käsipelillä yhteen. Lisäsin sitten märät aineet ja sekoitin tasaiseksi eli0,5 dl sulatettua kookoöljyä 2 rkl taatelisiirappiaKaulin taikinasta levyn, jonka laitoin pakkaseen vähän aikaan ja sen jälkeen otin muotilla kakkusia. 1/4 tl leivinjauhetta
Huomenna pidämme "piparibileet" ja leivomme ja koristelemme pipareita lasten ja ystävien kanssa. Tein tänään piparitaikinat valmiiksi, ja gluteenittomat piparit ehdin myös leipoa valmiiksi
Kannattaa paistaa ensin koepipari, jotta näkee, tarvitseeko lisätä jauhoja. * Helpointa on lisätä jauhoja siten, että ottaa palan taikinaa kerrallaan leivinalustalle ja lisää jauhoja siihen
Pari vuotta sitten tein ensimmäisen kerran gluteenittomiapipareitaja pipareiksihan se meni. Tällä reseptillä tulee rapeita pipareita, kun kaulitset taikinan ohkasemmaksi ja hieman paksummalla saat pehmeitä pipareita
Gluteenittomiaja laktoosittomia tuotteita löytyy myös runsaasti. Kävin muutama vuosi sitten Meksikossa ja ihastuin ravintoloissa AAMIAISELLA tarjoittuihin itse paistettuihin tortilloihin
Taikina valmistetaan samalla tavalla kuin normi piparitaikina, mutta vehnäjauhot korvataan esim. tattarijauholla, riisijauholla, mantelijauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella
Niitä on helppo soveltaa ja niihin käy melkein mikä kasvis vaan. Voit tarjota pihvit kylmän tai lämpimän kastikkeen kera ja voit myös keittää perunoita, eikä se kuulosta ollenkaan hassulta
Nyt kuitenkin, kun olen sairastanut jo useamman viikon, ja haju- sekä makuaistit ovat tipotiessään, teki mieli jotain voimakkaamman makuista, josta saattaisin edes jotain maistaa
Vuohelan Herkku lähetti alkukesästä testattavaksi pakkaamiaan Farina-tuotemerkin jauhoja, joten päädyin kokeilemaan lusikkaleipien tekemistä heidän tuotteitaan hyödyntäen
Kostea, pehmeä ja supermehevä. Oma suosikkikakkuni on ollut jo monen vuoden ajan porkkanakakku ja resepti löytyy blogista nimellä Maailman paras porkkanakakku
Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti. Lisää suola ja sokeri sekä kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihinja lisää noin puolet jauhoista desi kerrallaan nesteeseen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.