Grillattu hampurilainen mehevällä pihvillä. Hampurilainen, kaikkien grilliruokien kanta-emo ja äiti. Eikä suotta, lukuisat maistuvat vaihtoehdot, ajan trendeihin mukautuvat täytteet
Helppoa ja herkullista. Mantelikala on tuttu ruoka kouluajoilta. Se oliki yksi lempiruistani koulussa. Sein voi vaihtaa myös vaikka turskaan, loheen tai nieriään
Perunaa grilliin. Jo 200 vuoden ajan on peruna ollut suomalaisen ruoan kulmakivi. Se on ruokkinut. pohjoisen maamme miehet ja naiset niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina
Oi mikä kaunis syyskuun ensimmäinen perjantai-ilta ja viipyilevä aurinko. Illan dinnerisuunnitelma vaihtui lennossa ja kokkauspaikka sisäkeittiöstä ulkokeittiöön
Tagliatelle al pesto. Varsinaisen “herätyksen” tähän pastaan sain Chez Jouni ohjelmasarjasta, jossa Jouni ranskalaisen kokki ystävänsä kanssa teki tästä ranskalaisen version (Nizzalainen jos en väärin muista) Pasta Pistou tai jotain sinne päin
[ap_spacing spacing_height=”10px”]. Nyt teki mieli valmistaa “suomalaista” kotiruokaa. Olin aamulla ottanut sulamaan reilun kilon naudanpaahtopaistia, jonka olin ennen pakastamista kuutioinut valmiiksi patapaloiksi
Oma pizzaleipuruuteni on hyvin kotikutoista lajia, en ole harrastanut pizzakiviä tai -peltejä, vaikka eittämättä niillä saisi uutta luonnetta kotipizzaan
Iltapäivällä teki mieli keitellä vispipuuroa. Ajattelin kuitenkin tehdä tänään vähän erilaisemman version ja niinpä keittelin puuron ruisjauhoihin ja jätin mannasuurimot kaappiin
Kypsennä sikaa noin 15 minuuttia, nosta laatikko pois grillistä kuumuutta kestävälle alustalle ja anna kalan vielä tekeytyä laatikossa noin 10 minuuttia
Grillaus on taitolaji, jossa kehittyy vain harjoittelemalla ja rohkeasti kokeilemalla. Hyvät raaka-aineet ovat kaiken perusta ja takaavat herkullisen lopputuloksen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.