Edellisestä pihvi-illastamme ei ole kovin kauaa, mutta sen menestyksen innoittamana sekä hyvän näköisten raaka-aineiden houkuttelemana sillä linjallajatkettiin viime perjantainakin
Epäilemättä moni karsastaa ajatusta grillata herkullista ruokaa hevosenlihasta, vaikka hevosen ulko- ja sisäfile ovat erittäin mureita, sekä vähärasvaisia
Vaikka kohun keskipisteessä on valmislasagne, jonka sisältö oli jotain muuta mitä tuoteselosteessa luvattiin eli hevosenlihaa naudanlihan sijaan, on suhtautuminen hevosenlihaan meillä vieläkin kummallinen
Tumma liha sai kylpeä punaviinissä ja mausteissa yön yli ja kypsyä rauhassa miedossa lämmössä. Lopputulos lipsahti well doneksi sen tähtäimenä olleen mediumin sijaan (taisi uunivahdin ote herpaantua), mutta liha oli siitä huolimat erittäin maukasta ja mureaa
Yleensä kannattaa yhdistellä hiukan erilaisia lihoja niin saa mukavaa makua ruokaan. Pataruoan voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja uudelleen lämmittää seuraavana
Sain käsiini vastajauhettua hevosen paistijauhelihaa, josta päätin kokeeksi pyörittää lihapullia. Hevosen paistijauheliha on väriltään tummempaa kuin tavallinen naudan paistijauhelihaja lisäksi se pilaantuu helpommin, joten suosittelen ostamaan sitä saman päivän ruuanlaittoon
AvainsanatPaijan tilateurastamo, pata, possu, possunposki, ruoka, tattiliemi, ylikypsä. ensin Urjalaan, Paijan tilateurastamoon, jonka lihoja olen jo pidemmän aikaa himoinnut
muun muassa avokadoa, pekaanipähkinöitä, hunajaaja tummaa suklaata. Avokado tuo muhevuutta suklaatäytteeseen ja chilihiutaleet antavat sopivan säväyksen (mutta ei tarvitse pelätä, että herkku olisi jotenkin tulinen)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.