600 g
luutonta hirvenlihaa • 2 rkl voita, margariinia tai öljyä • 2 sipulia • 1 tl suolaa • ripaus paprikaa tai valkopippuria • 1 tl timjamia • 1 laakerinlehti • 4 – 5 katajanmarjaa • 3 dl lihalientä • 1 – 2 dl punaviiniä • 1 rkl vehnäjauhoja Paloittele liha annospaloiksi ja ruskista rasvassa padassa. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne pataan. Mausta suolalla, paprikalla tai pippurilla ja timjamilla. Lisää pataan myös laakerinlehti, katajanmarjat, lihaliemi ja punaviini ja hauduta kannen alla n. 1 1/2 tuntia eli kunnes liha tuntuu pehmeältä. Tarkista maku ja suurusta liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä muutama minuutti. Tarjoa padan lisänä perunoita tai perunasosetta, puolukkasurvosta ja salaattia. Vinkki: jätä punaviini pois ja käytä sen asemesta vastaava määrä lihalientä. Höystä pata silloin halutessasi kermatilkalla. Halutessasi korvaa hirvenliha poron- tai peuranlihalla. Voit valmistaa padan myös naudanlihasta samoin höystein ja reippaasti katajanmarjoilla maustettuna, jolloin kesy nautakin muistuttaa villiriistaa. Kokonaiset pikkusipulit antavat ruoalle näyttävyyttä ja runsas kantarellimäärä lisää pataruoan metsäistä riistanmakua.
Toivottavasti tykkäätte reseptistä. Tänään haluan jakaa teille yhden arkiruokasuosikkini. Täytetyt paprikat ovat helppo, nopea ja terveellinen ateria esimerkiksi lounaalle
Yllättääkö makeanhimo sinutkin hieman turhan usein. Itse olen oikea herkuttelija ja viime aikoina olen taas kiinnittänyt huomiota liialliseen sokerin puputtamiseen
M. i. e. t. n. l. ,. ä. m. s. h. p. o. a. j. r. v. u. k. J. R. d. K. y. T. O. ö. /. D. (. ". ). P. 6. 4. 2. 1. S. L. 0. -. 3. E. V. I. z. H. g. W. G. <. u l. k p. d l
Kyseessä on siis maidoton, gluteeniton ja halutessaan myös täysin sokeriton resepti. (Jos haluat täysin sokerittoman reseptin, voit korvata fariinisokerin esimerkiksi lusikallisella kanelia
M. e. i. l. ä. t. y. k. n. m. s. a. v. u. o. h. j. p. r. T. ,. -. P. ). 1. 2. d. J. Ä. Y. E. . L. O. H. I. A. R. S. K. 5. g. /. (. 0. 3. 4. V. ö. f. N. ♥. l. d l. t l. g )
T. u. s. k. i. n. m. ä. l. t. e. a. y. p. j. o. ,. h. v. r. K. H. I. R. V. P. A. 7. 0. g. 1. 3. ö. d. /. 2. 5. -. C. f. (. b. q. ). O. L. 4. M. 8. N. d l. t l
Tänään tuli kokeiltua hieman erilaisempaa reseptiä, nimittäin siemennäkkäreitä ja guacamolea. Näkkileivät ovat kivoja välipaloja ja erityisesti nuo guacamolella voidellut maistuivat hyviltä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.