Tämä herkullinen resepti on Yotam Ottolenghin Jerusalem keittokirjasta. Munakoisojen mausteena käytetään kylläkin chermoulaa, joka on pohjoisafrikkalainen mausteseos, mutta miellän itse reseptin kyllä Lähi-idän ruoaksi
Siinä tämä Jerusalemista alunperin kotoisin oleva, sittemmin brittiläistynyt kokki kiertää Marokossa, Turkissa, Tunisiassa ja Israelissa tutustumassa paikalliseen ruokakulttuuriin ja spesialiteetteihin kokkaillen siinä samalla paikallisten kanssa tarjolla olevista antimista
Vanhan Jerusalemin linssikeitto (V, GF). Linssireseptejä on kertynyt blogiini jos jonkin verran (20 kpl), ja näin ollen selkeyden vuoksi ajattelin kerätä niitä nyt yhteen
Huomasin , että Jerusalemin Machane Yehuda-torin Halva Kingdomilla oli myyntipiste myös täällä. kiva ettei tarvitse tuon vuoksi matkata Jerusalemiin asti
the Cookbook,ja Jerusalem)Minulta puuttuu vain Plenty-kirja,jossa on pelkästään kasvisohjeita, ja jonka Ottolenghi on kirjoittanut ilman Tamamia,jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä kahdessa muussa kirjassa
Resepti-inspiraatio Ottolenghin Jerusalem. Recipe inspiration Ottolenghi's Jerusalem. Nämä Lähi-idän maustein maustetut linssipyörykät ovat tosi hyviä sellaisenaan mutta sitruunaisessa tahinikastikkeessa paistaminen nostaa ne aivan uudelle tasolle
Viime vuonna Jerusalemissa kiersi ruokarekka,joka pysähtyi joka kerta eri kaupunginosassa,ja jokaisessa kaupunginosassa ruokarekkaan liittyi myös joku kuuluisuus,joka valmisti rekassa suosikkiruokansa
En tulekaan enää Jerusalemista, vaan Al Qudsista. Ennen kuin kuningas Daavid sai haltuunsa Jerusalemin ja perusti pääkaupunkinsa sinne, hallittiin kuningaskuntaa täältä
Erotuksena serkustaan latva-artisokasta (jolle se ei itseasiassa ole mitään sukua edes avioliiton kautta), kutsutaan maa-artisokkaa englanninkielessä Jerusalemin artisokaksi
Olen päättänyt oman diasporani Israeliin ja Jerusalemiin. KugelOn ikivanha juutalainen ruoka, muistuttaa piirakka (tai ahvenamaalaista versiota pannukakusta) ja voidaan tarjota makeana tai suolaisena
Reseptin hummukseen olen löytänyt Yotaman Ottolengin ja Sami Tamimin keittokirjasta Jerusalem. Hummus on mahtava, samettisen pehmeä tahna, joka on valmistettu kikherneistä, tahinista eli seesaminsieentahnasta, valkosipulista, sitruunamehusta, valkosipulista ja ripauksesta suolaa
Aus dem Teig danach kleine, gleich große Kugeln formen und aufs Backpapier legen. Jotta tenttiin lukeminen sujuisi tehokkaammin, piti taas leipoa jotain pientä hyvää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.