2 dl
vaniljasoijajogurttia, 2 dl soijavispiä sekä 1 liivatelehti. Liota liivate kylmässä vedessä. Vatkaa soijavispi, lisää joukkoon jogurtti sekä luumusose. Sekoita liivate tilkkaan kiehuvaa vettä ja vatkaa "luumurahkan" joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sokerilla, vaniljalla tai vaikka kanelilla.
I. t. s. e. h. y. v. o. i. a. k. n. d. m. u. p. T. ä. j. l. r. ,. 1. 0. -. 2. V. 4. (. ). 5. g. ¼. L. K. M. . N. 3. Ä. ö. P. 6. 7. 8. E. 9. /. ½. x. c. H. S. d l
Mureat joulutortut. Jo vuosikausia olen tehnyt tortut ystäväni Terhin blogin reseptillä. Tortuista tulee ihanan makuisia ja lehteviä, varsinkin jos jaksaa kaulata taikinan useampaan otteeseen kerroksittain
Viime vuonna sunnilleen näihin aikoihin tuskailin perheemme nihkeää suhtautumista joulutorttuihin. Itse kun olen aina tykännyt niistä valtavasti, yllättivät muiden kommentit minut täysin
Taittele tortut muotoonsa. Kun taikina on kaulittu suorakaiteen muotoiseksi, taittele taikina kolminkerroin (käännä ensin toisestä päädystä 1/3 keskelle ja toinen pääty tämän päälle niin, että taikina on taittelun jälkeen kolminkerroin)
On olemassa asioita, joita ei itse kannata alkaa valmistamaan. Jamie Oliver liputtaa kaupan vaniljakastikkeen puolesta ja lähes kaikki kokit ja ruokaharrastajat ovat sitä mieltä ettei voitaikinaa kannata tehdä itse
Tätä ruokahaastetta on tullut pyöriteltyä päässä jo pidempään, kuinka *itossa (anteeksi kielenkäyttöni) joulutortuista voi millään tapaa saada tehtyä terveellisempää verisiota
Taita levy kolmeen osaan ja kauli taas suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota voista 100 g ja nypi se vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa murumaiseksi seokseksi käsin tai tee taikina monitoimikoneessa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.