* * *. For English please see here. Aprillipäivästä huolimatta ei blogi tarjoile teille kuravedessä marinoitua silliä, vaan ehdotuksen pääsiäispöydän jälkiruoaksi
Tulossa se kuitenkin on, ja koska blogin juhannuskalenterin tarkoituksena on kääntää niitä katseita jo tuohon tulossa olevaan ja aina yhtä antaumuksella odotettuun kesään, niin antaa mennä
päädyin maailman yksinkertaisimpaan banaanikakkuun ja kävin lenkillä. Siskoni ja hänen tuleva aviopuolisonsa järjestivät viime sunnuntaina oivan tilaisuuden leipomiseen
Pohjia ei tarvitse kostuttaa, koska banaanikakku on itsessään niin mehevä, hiukan raskaampi kuin normaali sokerikakkupohja, mutta makukin paraneen vain seuraavana päivänä
Jatketaan samalla överiherkku -teemalla, jolla aloitettiin eilen pätkisfudgejen kanssa. Sain idean tähän reseptiin Nigella Lawsonilta, joka valmisti tv-ohjelmassaan meheviä cookieseja annosvuoassa
Banaanikakku makeutuu hedelmien omalla sokerilla, lisättyä sokeria ei tarvita. Perus banaanileipään tulee yleensä pari desiä fariinisokeria, joka toki antaa kakulle sekä tummuttaa, että makeaa syvyyttä, mutta sokeritonkin versio on varsin pätevä herkkuleivonnainen
Tummuneita banaaneita, kuten ruokaa yleensäkään, ei kannata heittää pois. Jos mustaksi tummuneet banaanit eivät sellaisenaan maistu, ne voi laittaa esimerkiksi kakkuun tai leipätaikinaan
14. Luukun vuoro. Mintun ja suklaan yhdistelmä on ihanan raikas, ja tämä resepti on siitä hyvä, että voit käyttää mitä tahansa minttuelementtiä tuomaan makua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.