Uunista ulos, parvekkeelle, kuva ja… syömään. Parsa-aika taitaa olla parhaimmillaan – ainakin siitä päätellen, kuinka monenlaisia ja monenvärisiä parsoja on torilla tarjolla
Punavirma (Centranthus ruber), jonka englantilaiset tuntevat Jupiterin partana. Tasan vuosi on kulunut siitä, kun kirjoitin Jupiterin partaan ensimmäisen postauksen
Tälle makkarapadalle ei ole sen kummempaa nimeä. Se on muotoutunut eri resepteistä ja kokeiluista, ja siihen voi lisätä oikeastaan mitä vihanneksia tahansa
Syksyn istutusaika on käsillä. Tilaa kukkasipulit Viherpeukaloilta. Puutarhassani ajatukseni kasvavat yhtä vapaasti kuten kasvini ja unelmistani tulee yhtä kauniita kuin kukkani
Jättikesäkurpitsoistani yksi päätyi kattilaan lähes ylikypsän verkkomelonin kanssa. Hillosta tuli iloisen oranssia, ja melonin maku nousee juuri sopivasti esiin
Sardiini on ranskalaisten vastine silakalle. Erinomainen, ravitseva ja edullinenkin kala, joka kelpaa niin kotikeittiöihin kuin ravintoloidenkin listoille
Laura Elämää Paratiisinpalasessa -blogista haastoi meidät puutarhabloggaajat katsomaan taaksepäin kuluneeseen kasvukauteen ja löytämään sieltä yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista
Neidonhiuspuun lehtiä. Elämää paratiisinpalasessa -blogin Lauran heittämän 9 hyvää, 10 kaunista -haasteen ensimmäisessä osassa keskityin omaan puutarhaani ja keittiööni
Tammikuu ja samalla uusi vuosi alkaa juhla-aterialla, ranskaksi repas de fête. Kuva on Bretagnessa, Fougères’n linnassa esillä olevasta keskiaikaisesta kirjasta (tai oikeastaan sen jyhkeästä kopiosta), joka kertoo vuoden kulusta ranskalaisten talonpoikien ja maanviljelijöiden näkökulmasta
Meillä ei juurikaan käytetä eineksiä tai puolivalmisteita, mutta poikkeuksiakin on. Säilötyt sardiinit maistuvat leivän päällä tai ovat hätäapu ruoanlaitossa, samoin valmiit tölkkikeitot
Alkuun taltioin puutarhan muodonmuutosta päiväkirjamaisittain toiseen blogiin, kunnes heinäkuussa päätin perustaa oman Jupiterin parta -blogin, jossa on puutarhajuttujen lisäksi keittiöjuttuja ja muita
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.