Kaalit ovat parhaimmillaan, katso syksyiset kaalireseptit
Penan loki
Penan loki
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 1 valkokaali (noin 600 g)
  • 5 punajuurta 2 porkkanaa 1 palsternakka pala juuriselleriä
  • 2 sipulia 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai kasvis- tai lihafondia
  • 1 laakerinlehti 1–2 valkosipulinkynttä mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl sokeria
  • tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 400 g ruusukaalia
  • vettä ja suolaa
  • 5 viipaletta pekonia
  • 1 dl rouhittua saksanpähkinää
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2-3 tl sinappia
  • 2 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
  • parmesaaniraastetta
  • 1 iso (2–2,5 kg) valkokaalin kerä, esim. litteä keräkaalilajike
  • noin 3 l vettä
  • 1 tl suolaa
  •  
  • Täytteeseen
  • 400 –500 g sika-nauta-, lammas- tai hirvijauhelihaa
  • 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä
  • 2,5 dl keitettyä täysjyväriisiä tai (rikottuja) ohrasuurimoita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 tl maustepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl meiramia, timjamia tai oreganoa
  • 1 pienehkö omena
  • 1 muna noin 2,5 dl hienonnettua kaalinsisustaa

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.