6 sen
alkukarkeloihin. Onneksi paikat järjestyivät toiseksi viimeiseen kiertueeseen, joten tuli koettua tuokin.
6 sen
ja Taste of Helsingin kaltaiset tapahtumat mutkattoman mahdollisuuden itse kokea, että ei niissä ravintoloissa oikeasti mitään pelättävää ole. Fiilis jokaisessa ravintolassa oli rento ja vastaanottavainen.
Paista keksejä 15-20 minuuttia ja anna täysin jäähtyä, jolloin pinta rapeutuu entisestään. Gluteenittomat leivonnaiset ovat usein rakenteeltaan ja maultaan todella kaukana alkuperäisistä vastineista, mutta päätin hiukan haastaa itseäni
Erilaiset kaaliruoat, kuten kaalilaatikko ja -keitto miellyttävät myös makuaistiani ja muistuipa taas mieleeni yksi lapsuudenkotini klassikoista, kaalipata, jonka olimme nimenneet syystä tai toisesta ”liukkaaksi ruoaksi”
ranskalaista erinomaista puolikuivaa rosé-skumppaa. Siltä varalta, että Spis ja Kaartinkaupungin ravintolatarjonta on vielä sinulle tuntematonta aluetta, tarjoaa helmikuu vastustamattoman tilaisuuden ottaa koko kaupunginosa kulinaarisesti haltuun
Kesän ensimmäisistä mustikoista leivotaan perinteinen mustikkapiirakka pulla- tai muropohjalla, mutta kyllä metsämättäiltä riittää mustikoita moneen muuhunkin leivonnaiseen
Pilkkomista ja kypsentämistä vailla olevat marokkolaisen kasvissosekeiton pääraaka-aineet. Helppojen, talvisten sosekeittojen sarja sai jatkoa Pohjois-Afrikan makuja tulvillaan olevasta kasvissosekeitosta
Seuraavaksi tärkein raaka-aine on mustat oliivit, niitä pitää vain olla. Ainekset voivat jopa paloitelle sormilla repimällä, jollei joko ole veistä tai ei omaan edes sen vertaa veitsitaitoja että uskaltaisi leikata salaattia, paprikaa ja Fetajuustoa
Sama pätee patukoiden ravintosisältöön ja raaka-aineisiin, nykyään löytyy selkeistä raaka-aineista tehtyjä patukoita, joissa on siemeniä, viljaa, kuivattuja hedelmiä ynnä muita, eikä enää mysteeriaineita, joista ei ole mitään käsitystä tai ehkä pieni haisu mitä ne mahtaisivat olla
Tämän ohjeen olen napannut Lahoa rautaa -blogista. Siis kun vertaa tuohon Viskiin. Asettele tarjolle - risotto + kanasuikaleet ja silputut kevätsipulit
Onneksi ruokablogit ja äiti muistuttivat tähän aikaan vuodesta kaalikääryleiden olemassaolosta ja kerta nuo mun lehdet eivät perinteisiä käärylekaaleja ole, siksi päätin tehdä niille ei-niin-perus-täytteen
Lisäkis voit paistaa vailla sipulirenkaita ja ananasrenkaita. Vaivaa ( yleiskoneella jos on) jauhelihaa, pekoni-sipulisilppua ja mausteita kananmuna mukaan lisättynä useamman minuutin jotta siitä tulee kiinteä massa
Koristelu kävi joutuisasti, kun vertaa moniin tekemiini sokerimassakoristeisiin kakkuihin. Kaapissa olevat Oreo-keksit olivat odottaneet jo jonkin aikaa sitä oikeaa kakkuideaa
Viime laskiaisen hujakoilla tukholmalainen kondiittori Mattias Ljundberg (Tösse bageriet), keksi taivuttaa ruotsalaisen semlan eli laskiaispullan uuteen muotoon, jolloin syntyi Semmel-wrap eli suomalaisittain tietenkin laskiaispullawrap
- n. Moilanen konsanaan, eli vailla päämäärää ja huuli pyöreenä. - mausteita. - koskenlaskijan juustoa tai muuta sulatejuustoa muutama köntsäre (käytin itse viherpippuriversiota)
Näin syöminen pysyy ennen kaikkea iloisena ja sosiaalisena tapahtuma, vailla liiallisia rajoituksia. Se löytyy hänen varsin inspiroivasta (aiemminkin hehkuttamastani) Sokeriton-kirjasta, joka on oiva opus jokaiselle, joka haluaa tavoitella parempaa oloa ja karsia ruokavaliostaan sokeria ja gluteenia, herkuttelusta tinkimättä
Itseäni ei kiinnosta pätkän vertaa, missä maassa aikuiset miehet osaavat parhaiten potkia palloa ja rääkyä tuskissaan maassa kieriskellen, kun joku juoksi liian läheltä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.