Tämä simppeli, nopeatekoinen kanacurry on peräisin Kariniemen sivustolta. Miten se broileri onkin niin hyvää, ei siihen kyllästy koskaan, kun vähän vaihtelee reseptejä, miten sitä valmistaa
Jääkaapista löytyy kana ja kookosmaito ja päätämme tehdä Karinniemin-nettisivulta poimitettu reseptti "Keltainen kanacurry" ja lisäkkeenä keitetty riisi ja kaali-porkkana salaatti
Harvemmin tulee itse intialaista ruokaa kokkailtua. Laita lihat takaisin pannulle ja sekoita hyvin. Googlettelin erilaisia reseptivaihtoehtoja ja päädyin käyttämään Ruokasurffausta blogin ohjetta
Lisää kattilaan kalapalat ja ruokakerma ja anna kypsyä jotta kaikki on kypsää. Lisää keittoon kaikki mausteet ja anna sen tekeytyä muutama minuutti kannen alla poissa kuumalta levyltä
Sekoita käsivatkaimella kookosöljy ja mausteet keskenään. Ruoka on jo tällaisenaan aika tuhtia, mutta jos kaipaat lisää "täytettä", voit lisätä päällä paistettuja kanansiivuja, raejuustoa tai lohta
Kaipaan leivonnaisiinkin keväistä tuulahdusta. Paistoin kakkupohjan halkaisijaltaan 16 cm leveässä irtopohjavuoassa jotta sain pohjasta tavallista hieman korkeamman. Sekoita kevyesti tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 16 cm olevaan kakkuvuokaan
Muokkailin reseptiä sen mukaan, mitä omasta maustekaapista löytyi. Toinen kanaresepti heti ajvarkanan perään, mutta tällä kertaa makumaailma on Intian niemimaalta Balkanin sijaan
Thai-ruoka on niiiin herkkua, kun sitä harvoin saa. tai no, voishan sitä tehdä vaikka joka päivä. Helppoahan se on valmistaa, vaikka moni luulee, että se on kamalan vaikeaa
Resepti oli helppo ja kanankoivet kaiken lisäksi tosi edullista ruokaa. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna raidan maustua jääkaapissa puolisen tuntia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.