Valmistustapa oli pakon edessä keksitty - paljon lohta saatiin pitkillä kalastusmatkoilla, joilta kalaa ei voitu viedä kotiin, vaan se piti säilöä pyyntipaikalla, kunnes kalastajat palasivat toisilta apajilta
Yksi sellainen on, että kalastajat olisivat reissuillaan kehitelleet olosuhteisiin soveltuvan herkun, jonka valmistaminen ei vaadi uunia ja raaka-aineet, kuten maitotiiviste, säilyvät veneessä pitkiäkin aikoja
Meillä keittovalikoimaan kuuluu jauhelihakeitto, siskonmakkarasoppa, nakkikeitto, kalasoppa, kaalikeitto (tätä tosin syödään vähän mukisten) ja varsinkin talven tullen erilaiset sosekeitot
Kalastajat laittavat saaliit merellä suoraan pakkaseen, tuoreet saaliit menevät ravintoloihin. Söin Bilbaossa aivan mahtavan pinxton, pientä mustekalaa ja sipulia
Valmistustapa oli pakon edessä keksitty - paljon lohta saatiin pitkillä kalastusmatkoilla, joilta kalaa ei voitu viedä kotiin, vaan se piti säilöä pyyntipaikalla, kunnes kalastajat palasivat toisilta apajilta
jonka talonpojat, kalastajat, perheenemännät. Julia on kirjoittanut keittokirjojen klassikon Ranskalaisen keittiön salaisuudet, joka löytyy lähes kaikkien kokkailua harrastelevien kirjahyllyistä
Tänään on aurinko suosinut ja ulkona onkin tullut oltua oikein kunnolla. Tämä on taas oma versioni lehden ohjeesta eli mitä kaapista löytyi ja vanhaksi oli menossa
Löysin pakkasesta seipaketin ja mietin mitä tehdä siitä. )Pilko perunat ja keitä suolavedessä. Pilko sei pieniksi paloiksi ja ruskista se voissa, sekä lisää sipulit (purjo, salotti- ja valkosipuli) joukkoon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.