Patavalmis kani on kotoisin Ranskasta, mutta niitähän löytää kotipihaltakin. Helsingin kanipopulaatio polveutuu teorian mukaisesti karanneista ja vapautetuista kesykaneista
Sieniä pataan, pannulle ja purkkiin (suomentanut Sanna Immanen, Moreeni 2017) ei ole sieniopas, sienten tunnistaminen täytyy opiskella muista kirjoista tai kokeneen sienestäjän opastuksella
T. ä. l. i. n. o. s. t. u. p. k. y. e. h. a. d. ,. m. K. v. j. r. M. b. g. P. c. -. O. ö. I. f. C. 1. (. ). 4. 2. 5. q. /. S. L. 0. 9. 3. R. J. E. d l. k g
Lisää pataan lihojen kaveriksi vehnäjauhot, hunaja, lihaliemi ja pannusta sipulit sekä suolakurkut. Ennen tarjoilua pilko se kolmaskin suolakurkku ja lisää pataan
tuntia, ota kuuma pata uunista ja nosta taikina tulikuumaan pataan. Helppo kattilaleipä. Kattilaleipä tai pataleipä, missä sitten leivän paistaakaan voi nimi olla sen mukainen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.