Ja hyvä niin, sillä parisen vuotta olen asiaa jo aktiivisesti työstänyt. Kyseessä on siis oikeastaan kesäkurpitsa-kantarellikeitto, jota kesäkurpitsa ei maultaan mietona häiritse
annoksen koristeluun cashewpähkinöitä ja basilikan lehtiä. Puhdista ja hienonna kantarellit. Kuori ja leikkaa sipuli ja palsternakka pieniksi kuutioiksi
Ihanaa, vihdoinkin tuoreita itse poimittuja sieniä. Täyteläinen kantarellikeitto. Kyseiset kantarellit olivat tyypilliseen tapaansa piilossa pitkän heinän alla ja ensimmäisen talloinkin syöntikelvottomaksi
Sulata voinokare pannulla ja lisää pannulle sienet ja sipulit. (Itselläni oli jo valmiiksi paistetut sienet, joten paistoin ensin voissa sipulit ja lisäsin sitten sienet
) ehdotti vielä bonuksena kantarellikeittoa, koska kantarelleja oli löytynyt mukavasti. Pitkään jatkunut sade taukosi yhdeksi päiväksi juuri sopivasti kun mökille päin tuli kuuden hengen luolametsästäjien porukka, ja perheen miehet päälle
Olen tehnyt myös joitakin keittoja (kantarellikeitto oli herkullista, mutta nyt en löydä sen reseptiä ja sitten tein parsakeittoa, joka oli todella pahaa) ja aika paljon aasialaista ruokaa
Kantarellikeitto. Tuo metsän kuningatar kultaisessa kruunussaan ja ihanassa tuoksussaan tuo suomalaisen luonnon ihanuuden lautaselle
Jauhoton taikina
Hyytävä HalloweenHalloween oli ja meni eli seuraavia juhlia odotellessa. Halloween on ollut suosikkini teemajuhlista luultavasti siitä asti, kun kauhuleffat ja -kirjat alkoivat kiehtomaan eli varmaan kymmenisen vuotta taaksepäin
Tällä kertaa maustoin pohjaa oluella, tarkemmin sanottuna Guinnessillä, joka ei ole mikään kesäolut, mutta eivätpä sienetkään ole helleruokia, mutta niitä nyt sattui takertumaan hihaan
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ranskankerma ja anna kiehua vielä hetki. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta hunajalla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla
Ota erilleen muutamia pieniä sieniä ja säästä ne koristeiksi. Sirottele jauhot sienille ja sekoita. Kaada puolet kanaliemestä sieni-jauhoseokseen koko ajan hämmentäen
Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa. Kun neste on haihtunut, lisää kattilaan voi, rypsiöljy ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli
M. ö. k. i. l. ä. m. e. t. u. v. o. d. n. p. a. h. s. y. r. J. j. (. ,. ). O. T. P. -. N. K. 2. 1. 5. f. 4. c. 0. b. 6. w. L. H. R. S. I. V. A. D. E. 9. g. B. Y. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.