20 cm)
irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Mehevä kardemummakakku on gluteeniton ja kerrankin myös koristeltu. Gluteenitonta kokkailua on tullut harrastettua vähän vähemmän, sillä omassa lähipiirissäni ei ole keliaakikkoja ja olemme voineet käyttää tavallisia gluteenia sisältäviä tuotteita keittiössä
Äitini tekee maailman parasta kardemummakakkua. Sillä samaisella ohjeella, minä en onnnistu koskaan. Nyt löysin reseptivihostani toisen ohjeen, joka sijoittuu kyllä hyväksi kakkoseksi
Ohje on blogista Kääpiölinnan köökissä. Blogimaailmassa resepti kulkee myös Herkkulaatikon nimellä. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty sulatejuustoa, sitä minulla ei ollut, joten korvasin sen tuorejuustolla
Kinuskikissan herkullista kardemummakakkua tuli tehtyä jokin aika sitten. Kardemummakakku150 g voita tai margariinia1 ½ dl sokeria2 munaa3 ½ dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta2 tl kardemummaa (ei jauheena)2 dl maitoaPinnalle
Vegaaninen versio perinteisestä herkusta. Äläkä vahingossakaan säästele rasvan määrässä. Jos haluat modernimman version, lisää taikinaan ruohittuja pähkinöitä tai tummaa suklaata
Selailin vanhaa Leivotaan-lehteä ja bongasin tämän reseptin. Appelsiinin ja kardemumman yhdistäminen kuivakakussa herätti kiinnostukseni, joten olihan sitä kokeiltava
Vegaanisesta kylmäsavulohesta eli porkkalasta on joulukuussa intoiltu somessa siinä määrin, että sen valmistamisessa käytetty nestemäinen savuaromi loppui monin paikoin kauppojen hyllyiltä
Agar agarilla saa hyydykekakusta helpommin joko kumimaista, tai sitten liian lötkyä. Sopivassa suhteessa käytettynä hyydykekakun saa näyttämään kauniilta ja tasaisesti hyytyneeltä
Tässä nyt kuitenkin helppo ohje Laskiaispullakakkuun, joka on helppo ja myös gluteeniton. - Peitä vuoka foliolla, jos tuntuu että pullakakku ottaa liikaa väriä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.