Loppuviikkoa kohti emäntäkin aivan villiintyy. Ajattelin tehdä suolaista piirakkaa, jolla ei ollut vielä mitään nimeä - piirakkaan tuli karjalanpiirakasta tuttuja makuja eli rukiinen pohja, riisipuuroa, keitettyä kananmunaa, ultrakevyttä meetwurstia, sipulia, kotijuustoa ja suolakurkkua
Ilomantsilaiset vatruskat sopivat hyvin ilta- tai välipalaksi sekä vieraille tarjottaviksi. Vatruskoita, eli täytettyjä piirakoita, tehdään eri puolilla Karjalaa eri tavoin
"Vaikka eri maakunnissa on jo vuosisatoja ollut omaleimaisia perinteitä, ovat ne alkaneet korostua etenkin kansallisromantiikan nousun aikaan 1800-luvulla
Amerikan aamiainen, vesirinkelii eli bageli, joka tunnetaan myös nimellä "vesidonitsi". Nimi on peräisin siitä, että vesirinkeleitä kiehautetaan vedessä ennen paistamista
Meinasin tehdä ruoaksi karjalanpaistia, mutta viime hetkellä päädyinkin tekemään jotain muuta. ) Tämä on vähän niinkun parannaltu karjalanpaisti, tervaolut tuo liemelle ja lihoille hyvän aromin ja padasta tulee maukkaampi ja täyteläisempi
Meinasin tehdä ruoaksi karjalanpaistia, mutta viime hetkellä päädyinkin tekemään jotain muuta. ) Tämä on vähän niinkun parannaltu karjalanpaisti, tervaolut tuo liemelle ja lihoille hyvän aromin ja padasta tulee maukkaampi ja täyteläisempi
Löysin runosikermän, joka on koottu vuonna 2007 Suomen 90-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Samansointuiset säkeet kertovat hienosti siitä, mitä Suomi tuo mieleen eri-ikäisille ja niin kaukaa tulleelle kuin meille syntyperäisillekin suomalaisille
Kesäkuu on nyt täällä ja vaikka sateisia päiviä on ollut, ovat kaikki pikku karvanaamat päässeet jo ainakin kerran pussikaljalle ja herkullisia grillisuunnitelmia tekemään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.