Kasvislasagne Spelt levyistä resepti
Helppo ruoka
Helppo ruoka
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 3 kpl isoa
  • 2 rkl öljyä
  • 0,75 tl suolaa
  • 0,5 dl ruisjauhoa
  • jauhoa
  • 1 dl
  • 5-6 dl
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2,5 dl soijarouhetta
  • 2-3 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 kpl liemikuutio
  • 6 dl vettä
  • 500 g chilitomaattimurskaa
  • 1 kunnon ripaus sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1,2 l maitoa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl jauhoa
  • 50-200 g ricottajuustoa
  • 1 ripaus muskottipähkinää
  • 10-15 min Laita rouheet lävikköön valumaan. (meillä näin tehtynä kaikki tykkää. kitkeryys häviää soijasta) Laita pannulle tomaattimurska ja vesi ja sokeri. Kiehauta ja lisää soijarouhe. Nyt maista ja lisää mausteuta ja suolaa maun mukaan. Tee seuraavaksi juustokastike. Kuumenna öljy ja jauhot ja paista jauhoja muutama minuutti. Lisää sitten maito hyvin vispaten. Keittele sekoitellen maitoa kunnes kastike paksuuntuu. Lisää murennettu Ricotta juusto tai valitsemasi juusto. Nosta kattilasi levyltä ja rupea kaulimaan taikinaa. Tee leivinpaperista sapluuna lasagnevuokasi pohjasta jos se on tarpeen. Ota toinen taikina pallo ja jaa se kolmeen. Kauli hyvin jauhotetulla pöydällä aina välillä jauhottaen ja kääntäen levyä. Kauli se vuokasi kokoiseksi. Minulla on aika iso vuoka joten taikina riitti sopivasti kolmeen levyyn. Jos vuokasi on pienempi niin ota taikinaa vähemmän. Älä siis kauli liian paksuja levyjä. Sopiva paksuus on noin 1mm. Laita vuokan pohjalle bolognesekastiketta ja juustokastiketta, laita sievästi pastalevy kastikkeen päälle. Lisää pastalevyn päälle bologneesekastiketta ja juustokastiketta ja taas sievästi pastalevy päälle. Lisää taas kastiketta ja viimeinen pastalevy. Kaada loput kastikkeet päälle. Levyt pitää hyvin peittää kastikkeella. Paista 175 kiertoilmalla tai 200 ilman kiertoilmaa. Ensin 30min. ja peitä vuoka. paista vielä ainakin 30min. En ole ihan varma paistoajasta, koska paistoin 40min ja sammutin uunin ja annoin olla jälkilämmöllä reilun tunnin. Näin lasagne oli sopivan lämpöinen ja ihanasti vetäytynyt. Maku on ihana ja tieten viljaisempi joten valkoisen vehnän ystävälle, ehkä turhan tuhti

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.