10-15 min
Laita rouheet lävikköön valumaan. (meillä näin tehtynä kaikki tykkää. kitkeryys häviää soijasta) Laita pannulle tomaattimurska ja vesi ja sokeri. Kiehauta ja lisää soijarouhe. Nyt maista ja lisää mausteuta ja suolaa maun mukaan. Tee seuraavaksi juustokastike. Kuumenna öljy ja jauhot ja paista jauhoja muutama minuutti. Lisää sitten maito hyvin vispaten. Keittele sekoitellen maitoa kunnes kastike paksuuntuu. Lisää murennettu Ricotta juusto tai valitsemasi juusto. Nosta kattilasi levyltä ja rupea kaulimaan taikinaa. Tee leivinpaperista sapluuna lasagnevuokasi pohjasta jos se on tarpeen. Ota toinen taikina pallo ja jaa se kolmeen. Kauli hyvin jauhotetulla pöydällä aina välillä jauhottaen ja kääntäen levyä. Kauli se vuokasi kokoiseksi. Minulla on aika iso vuoka joten taikina riitti sopivasti kolmeen levyyn. Jos vuokasi on pienempi niin ota taikinaa vähemmän. Älä siis kauli liian paksuja levyjä. Sopiva paksuus on noin 1mm. Laita vuokan pohjalle bolognesekastiketta ja juustokastiketta, laita sievästi pastalevy kastikkeen päälle. Lisää pastalevyn päälle bologneesekastiketta ja juustokastiketta ja taas sievästi pastalevy päälle. Lisää taas kastiketta ja viimeinen pastalevy. Kaada loput kastikkeet päälle. Levyt pitää hyvin peittää kastikkeella. Paista 175 kiertoilmalla tai 200 ilman kiertoilmaa. Ensin 30min. ja peitä vuoka. paista vielä ainakin 30min. En ole ihan varma paistoajasta, koska paistoin 40min ja sammutin uunin ja annoin olla jälkilämmöllä reilun tunnin. Näin lasagne oli sopivan lämpöinen ja ihanasti vetäytynyt. Maku on ihana ja tieten viljaisempi joten valkoisen vehnän ystävälle, ehkä turhan tuhti
Toivottavasti tykkäätte reseptistä. Tänään haluan jakaa teille yhden arkiruokasuosikkini. Täytetyt paprikat ovat helppo, nopea ja terveellinen ateria esimerkiksi lounaalle
Yllättääkö makeanhimo sinutkin hieman turhan usein. Itse olen oikea herkuttelija ja viime aikoina olen taas kiinnittänyt huomiota liialliseen sokerin puputtamiseen
M. i. e. t. n. l. ,. ä. m. s. h. p. o. a. j. r. v. u. k. J. R. d. K. y. T. O. ö. /. D. (. ". ). P. 6. 4. 2. 1. S. L. 0. -. 3. E. V. I. z. H. g. W. G. <. u l. k p. d l
Niin kuin perjantaina valmistamani kalarullat, tämäkin ruoka hyödynsi jääkaapin antimia. Tässä on siis käytetty kasviksia joita meillä oli, eli ohjeessa voi hyvin korvata ne jollain toisilla
Maukkaan ja täyteläisen lasagnen voi mainiosti valmistaa kasviksista ilman lihaa. Vihannekset ovat aromikkaita ja niitä yhdistelemällä saa vivahteita ja syvyyttä makuun
Kyseessä on siis maidoton, gluteeniton ja halutessaan myös täysin sokeriton resepti. (Jos haluat täysin sokerittoman reseptin, voit korvata fariinisokerin esimerkiksi lusikallisella kanelia
M. e. i. l. ä. t. y. k. n. m. s. a. v. u. o. h. j. p. r. T. ,. -. P. ). 1. 2. d. J. Ä. Y. E. . L. O. H. I. A. R. S. K. 5. g. /. (. 0. 3. 4. V. ö. f. N. ♥. l. d l. t l. g )
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.