Ne meneee aina kuin kuumille kiville ja hetken päästä on jäljellä enää tyhjä lautanen. Hiihtoloman alun kunniaksi tein nuorisolle läjän suklaisia kauralastuja
Kauralastuja tehtiin lapsena aika usein. En ollut tehnyt kauralastuja kertaakaan lapsuusajan jälkeen. Eilen kylässä sain maistella rapeita kauralastuja
H. a. l. o. w. e. n. i. m. ä. j. u. h. t. k. s. S. y. d. K. p. v. r. ö. ,. N. –. f. M. I. U. T. c. E. ”. -. D. (. 1. 5. ). 3. 2. 7. g. 4. ½. ⅔. 0. P. V. L. /. A. Y. d l. t l
Valitettavasti joudun tuottamaan sinulle pettymyksen, ihan popcornille korvaajaa näistä siemenistä ei ole, kun ovat kokonsa puolestakin niin pieniä, eivätkä avaudu poksahtaessaan ihan samalla tavoin kuin maissinjyvät, mutta nam nam minkä makuyhdistelmän näistä sainkaan loihdittua
Mutta sitten keksin tehdä kauralastuja. Kaapissa lojuneet suklaalevyjen loputkin tuli hyötykäyttöön, kun sulatin suklaat ja pursottelin jäähtyneiden kauralastujen päälle
) Onhan se taikina edelleen ihanaa, mutta nykyään nämä kauralastut kuitenkin maistuvat uunista oton jälkeenkin, vaikka edelleenkin tulee useimmiten syötyä taikinaa enemmän kuin keksejä päätyy uuniin
Nämä kauralastut leviävät uunissa todella paljon. Joku 9 kauralastua/pelti on aika hyvä määrä. 3 dl Elovena-kaurahiutaleita½ dl kauralesettä1 dl vehnäjauhoja1½ dl sokeria1 tl vanilliinisokeria1 tl leivinjauhetta125 g sulatettua voita tai margariinia½ dl vaaleaa tai tummaa siirappia1 kananmunaSekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
Pitkästä pitkästä aikaa tein näitä "leipojan urani" ensimmäisiä väsäyksiä, perinteisiä kauralastuja. Entistä maukkaampia (ja nopeammin parempiin suihin katoavia) keksejä saat, kun maustat taikinan parilla ruokalusikallisella siirappia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.