Ihan pikkasen olen ohjetta muokannut mm lisäämällä taikinaan öljyä, suurentamalla suolamäärä ja joskus myös jauhoja joutuu laittamaan hieman enemmän, riippuen millaisia kaurahiutaleita käyttää
Leivoin tänään kaurarieskoja. Rieskat on helppoa ja hyvää -omatekoista leipää. Tein kaurarieskoja, koska keitin liikaa kaurapuuroa aamulla ( kylläkin ihan tietoisesti )
Kenenkään muun uunista ei tule täytekakkuja valmiiksi koristeltuna ja täytettynä. Mummo Ankan kakku (tai leivokset) oli päässäni syntynyt, ei muuta kuin hommiin
Sekoita kaurahiutaleet, kiehutettu vesi ja suola. Koska sähköuunissamme ohrarieskalle ei tahdo olla tarpeeksi kuumaa, teen yleensä kaurarieskaa, mikä ei maussa häviä ohrarieskalle lainkaan
Vietin ison osan lapsuuteni kiireettömistä, aurinkoisista kesäpäivistä Aku Ankkoja lukien. Mummo Ankan leipomat piirakat saivat aina veden herahtamaan kielelle
Kaurarieska on helppo herkku, josta taatusti tulee kotoinen ja hyvä mieli. Resepti on Rapion Myllyn kaurahelmien paketista ja siitä tulee yksi uunipellillinen
Sekoita kulhossa piimä, kananmuna sekä kaura- ja perunahiutaleet. Sekoita joukkoon suola jajauhot. Jaa taikina kuuteen tasakokoiseen kasaan leivinpaperoidun uunipellin päälle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.