Mansikkaa, raparperia ja mascarponevaahtoa. Jo joskus tämän blogin alkuaikoina olen julkaissut artikkelin mansikoista ja mascarponevaahdosta ja tuo ohje on aina vain, vuodesta toiseen blogin suosituimpia
Toiseen laitoin makeuttajaksi mukaan mansikkaa ja toinen syntyi paljaastaraparperista. Jälkkäriksi alkujaanajattelin, mutta itse olen kyllä huitaissut kupillisen gluteenitonta raparperivispipuuroa napaan heti aamutuimaan
P. a. r. i. v. k. o. s. t. e. n. u. l. H. g. S. m. R. -. j. p. h. ö. ä. O. ,. T. y. I. c. E. d. (. f. ). 5. 3. /. 4. 1. 2. 0. K. M. V. N. L. A. d l. t l
Tämä ohje löytyi juustokakku kirjasta. Tämä kakku on todella raikas ja, vaikka maisteluraati hieman epäilevästi katselikin noita pitkulaisia raparpereja, niin ne olivat pehmeitä ja makoisia
V. i. k. o. n. l. p. u. m. e. s. ä. ö. r. j. a. L. t. d. v. M. y. h. ,. g. S. H. R. -. c. K. C. 2. E. T. N. D. –. J. 1. 5. 0. (. 4. ). 7. 3. /. F. P. k g. d l. t l
Tein reseptiin joitain omia viilauksia ja vaihdoin täytteeseen raparperin. Ohessa voi tarjoilla kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mutta piirakka maistuu ilman lisukkeitakin
Ripottele lehtitaikinalevyille tomusokeria ja kauli levyt ohueksi. Laita lehtitaikinalevy leivinpaperin päälle ja levyn päälle leivinpaperi ja toinen levy sen päälle
Kesäinen salaatti raparperistaja vuohenjuustosta. Pekoniraparperit tulivatkin osaksi kesäistä salaattia, jossa toisena komponenttina oli Vatajanrannan vuohitilan paistojuusto, joka on vuohenmaidosta valmistettu, mintulla maustettu, paiston (ja pakastamisen) kestävä juusto
Halusin tehdä raparpereista vielä jotain uutta ja mielessäni oli toscapiirakka. Löysin kuitenkin pussillisen isoja kaurahiutaleita, joten tällä kertaa mantelitosca vaihtui kauratoscaksi
Jamie kertoo kirjassaanJamien kotona (joka muuten kuuluu lemppareihini) reseptin olleen silkkaa nappiin osunutta kokeilua - siis juuri sellaista makutestailua jota itse tykkään harrastaa
miten makeaa ja tahmeaa. Tämä piiras oli nopea ja helppo tehdä. pohja. - vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. - sekoita jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa
Kirja löytyi edulliseen hintaan kustantajan verkkokaupasta ja on ollut erinomainen ostos. Kirjakaupoissa selaamani muut grillauskirjat vaikuttavat tylsiltä ja perinteisiltä tähän teokseen verrattuna, tai niiden reseptit ovat liian monimutkaisia alkeelliseen mökkikokkailuun
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.